• Ursem winnaar van warm en zonovergoten Familietoernooi 2019

  18 jun 2019
 • Zondag 23 juni vond het jaarlijkse “Knipping familie/vriendentoernooi” plaats op het zonovergoten complex van RKVV Zwaagdijk. Het uitgebreide terras werd volop benut op deze schitterende dag.

  16 teams streden om de sportieve eer, waarbij het door de warme omstandigheden een fysieke uitputtingsslag werd voor de teams die het ver schopten. Het toernooi was enigszins in een nieuw jasje gestoken (kleinere velden) zodat het compacter en gezelliger zou zijn. We hebben hier veel positieve reacties op gekregen dus zullen dit format in de toekomst aanhouden.

  De vele vrijwilligers (lijnentrekkers, scheidsrechters, EHBO, barbecue man etc.) hebben er voor gezorgd dat alles voortreffelijk is verlopen en dat het een hele geslaagde dag is geworden.

  De fairplay prijs is dit jaar gewonnen door de twee teams van ‘t Vlaggeschip, met speciale dank aan Joost Fischer die zijn uiterste best heeft gedaan om het deelnemersveld te completeren.

  De sportieve strijd om de bovenste plaatsen ging uiteindelijk om de teams die tot de halve finales wisten te reiken. Waarbij titelverdediger Familie Neefjes in de halve finale werd uitgeschakeld na penalty’s door de Familie Ursem. In de andere halve finale wist familie Beers de familie Dekker te elimineren.

  Neefjes wist de strijd om de 3e/4e plaats wel na penalty’s in hun voordeel te beslissen, dus wederom een knappe ereplaats.

  De finale tussen de families Ursem en Beers werd uiteindelijk beslist door een doelpunt van “Good old” Jaap Ursem, waardoor de familie Ursem de toernooiwinst en de daarbij behorende wisselbeker wist binnen te slepen.

  Eindstand:

  1. Familie Ursem
  2. Familie Beers
  3. Familie Neefjes
  4. Familie Dekker

  Via deze weg nogmaals een woord van dank voor een ieder die deze zeer geslaagde dag mogelijk heeft gemaakt en we hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien.

  Sportieve groet,

  De toernooicommissie.