Zwaagdijk – ASV 2 – 1

23 februari 2014
Zwaagdijk trad vandaag aan voor de laatste wedstrijd van de tweede periode. Dit betrof een thuiswedstrijd tegen ASV uit Venhuizen. ASV stond voor vandaag met zeven punten op de één na laatste plaats. Zwaagdijk kende vandaag wederom weer enkele afwezigen. Jos Boon was niet fit genoeg om te spelen. Sven Ursem, Aron Verdonk en René Goedhart waren op vakantie. Hein Boon was geschorst. Arjan Schouten nam Hein zijn positie als laatste man voor zijn rekening. Om deze redenen speelde de 15-jarige tweeling, Nils en Keir Dekker, voor het eerst in de basis. Zij bleken uiteindelijk een prima wedstrijd te spelen. Rick Meyer, Joost Fischer en Boy Sijm namen plaats op de bank.

Zwaagdijk begon voortvarend aan de wedstrijd. Vooraf was het de bedoeling om vroeg te storen om de ASV-verdediging zo onder druk te zetten en ze tot fouten te dwingen. In de beginfase lukte dit goed. Door de druk van Zwaagdijk maakte de verdedigers uit Venhuizen veel fouten. Enkele mogelijkheden had Zwaagdijk al gehad toen na ongeveer een kwartier de 1-0 op het scorebord stond. Nils Dekker zette druk op een ASV-verdediger. Hij zag geen afspeelmogelijkheid en wilde de bal wegwerken. Nils blokkeerde deze bal en zag tot zijn verbazing de bal over de keeper van de tegenstander heen vallen. Zo scoorde Nils meteen bij zijn debuut. Lang kon Zwaagdijk echter niet genieten van de voorsprong. Iets later viel vanuit het niets de 1-1. Het was de eerste keer dat ASV enigszins gevaarlijk werd. Een ASV-aanvaller schoot vanuit een lastige hoek op doel en verraste Zwaagdijk-keeper Robertjan Jansen in de korte hoek. Reden tot paniek was er nog niet. Zwaagdijk bleef doorgaan met drukken en ASV bleef fouten maken. Vooral in die omschakelmomenten creëerde Zwaagdijk veel kansen. Het probleem in deze eerste helft bleek het afmaken van deze kansen. Jochem kreeg er enkele. Keir Dekker, die net als zijn broer sterk speelde, zag een aantal schoten van hem net voorlangs gaan en de grootste kans was nog wel voor Ruud Ursem, die van ongeveer twee meter afstand de bal over het doel wist te werken. In de Eindfase van de eerste helft werd het met de druk die Zwaagdijk gaf wat minder. ASV hield de bal langer in de ploeg en kwam iets meer op de helft van Zwaagdijk te spelen. Toch kreeg ook in deze fase Zwaagdijk nog mogelijkheden. Uiteindelijk viel dan toch de 2-1. Jochem Oudeman werd in de zestien bereikt en bleef dit keer rustig en schoot beheerst binnen.

De eindfase van de eerste helft was misschien een voorbode van de tweede helft. Zoveel kansen als Zwaagdijk er de eerste helft gehad heeft, zo weinig waren er de tweede helft. Zwaagdijk had weinig balbezit en de lange bal werd vaak gehanteerd. Toch bleven enkele mogelijkheden zich voordoen. Ruud Groot kwam een keer goed door over links en gaf de bal voor, daar stond op dat moment alleen niemand om hem binnen te lopen. Keir Dekker zou nog een keer vrij op doel kunnen doorlopen maar zijn eerste aanname was niet goed, waardoor ook deze kans te niet werd gedaan. Ook ASV kreeg in tweede helft nog twee grote mogelijkheden. Zo had, met een beetje pech, ook de gelijkmaker nog kunnen vallen. Rick Meyer zou in tweede helft nog invallen voor Jasper Buis. De score veranderde echter niet meer. De overwinning was op die manier binnen en dat werd wel weer eens tijd voor Zwaagdijk. De laatste overwinning was alweer even geleden. Uiteindelijk mag de zege als een terechte worden beschouwd. De eerste helft had het immers ook zomaar 5-1 kunnen staan wanneer Zwaagdijk beter met de kansen was omgegaan. De tweede helft verdiende geen winnaar.

Volgende week is Zwaagdijk vrij en de week erna speelt Zwaagdijk weer thuis. Deze keer tegen Knollendam. Zwaagdijk heeft nog wat recht te zetten tegen Knollendam. De Uitwedstrijd eerder dit seizoen werd dik verloren. Bovendien begint dan de derde periode. Zwaagdijk zal er vol voor gaan om succes te boeken in deze derde en laatste periode. De laatste strohalm om dit seizoen nog iets tastbaars te behalen.
Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis (75. Rick Meyer), Arjan Schouten, Rick Deken, Korneel Neefjes; Keir Dekker, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Nils Dekker; Ruud Ursem, Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.