Sint George – Zwaagdijk 3-0

9 februari 2014

Zwaagdijk mocht de tweede wedstrijd na de winterstop aantreden in Spierdijk tegen Sint George. Eerder in het seizoen werd thuis 2-2 gespeeld. Jos Boon, Rick Deken en Jasper Buis zijn vandaag afwezig. Keeper Robertjan Jansen is terug onder de lat. Op de bank beginnen Korneel Neefjes, Rene Goedhart en Joop Groot.

Het is zeer slecht weer deze zondagmiddag. Het waait enorm en daarnaast regent het flink. Het veld is zeiknat. Met name de wind heeft invloed op het spel. Zwaagdijk wordt direct onder druk gezet. Het is Sint George die veel feller is en wint dus nagenoeg alle duels. Zwaagdijk lijkt vandaag niet wakker en er is misschien maar een enkeling die z’n niveau haalt. Het doel van Zwaagdijk wordt regelmatig onder vuur genomen. Zwaagdijk probeert via counters gevaarlijk te zijn, maar dit lukt nauwelijks. Waar Zwaagdijk eerder in de wedstrijd wordt gered door de paal en door de modder waar de bal in blijft liggen is het na 20 minuten raak voor Sint George. De bal komt wat gelukkig voor de voeten van een aanvaller van Sint George en verzilvert deze kans, 1-0. Zwaagdijk speelt de laatste 10 minuten van de eerste helft iets beter, maar de keeper van Sint George redt op een paar kleine mogelijkheden. Zwaagdijk gaat met 1-0 de rust in. Het mag daar blij mee zijn, want Sint George is duidelijk sterker.

Zwaagdijk wilde de tweede helft sterker voor de dag komen dan in de eerste. Al snel zou dit een illusie blijken. Het is Sint George die gevaarlijk is en de nodige schoten op het Zwaagdijker doel lost. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen redt een aantal maal goed. Toch valt na een kwartier spelen de 2-0 binnen. Na deze goal lijkt Zwaagdijk een moment iets beter in de wedstrijd te komen. Helaas besluit op dat moment de scheidsrechter een rode kaart te geven aan Zwaagdijk aanvoerder Hein Boon voor praten waar geel meer op z’n plaats was geweest. Zo’n 5 minuten voor tijd maakt Sint George er 3-0 van.

Zwaagdijk verliest kansloos tegen Sint George. Een zeer matige wedstrijd van Zwaagdijk en dus een wedstrijd om heel snel te vergeten. Over het algemeen waren de spelers niet scherp en te weinig spelers haalden hun niveau. Over twee weken begint de 3e periode tegen ASV’55. Hopelijk brengt dat nieuwe motivatie om er een leuk slot van het seizoen van te maken.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen; Sven Ursem, Hein Boon, Guy Zanoli (65. Rene Goedhart), Joost Fischer (65. Korneel Neefjes); Aron Verdonk, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Arjan Schouten ; Jochem Oudeman, Ruud Ursem

Share Button

Reacties zijn gesloten.