Blokkers B1 – Zwaagdijk B1 1-6

Zondag 9 februari

Zwaagdijk speelde uit tegen Blokkers B1. De wedstrijd begon om 2 uur. De gevoelstemperatuur was erg koud door de harde koude wind met daar bovenop nog wat motregen. De warming up was dan ook kort, en besproken we de posities in de kleedkamer. Laurens en Chris waren afwezig deze wedstrijd en Rick, onze aanvoerder kon de tweede helft niet aanwezig zijn. Dit kwam niet goed uit, aangezien de blokkers geen makkelijke tegenstanders zijn. Hierom begon Zwaagdijk met de wind tegen te spelen omdat nu Rick er nog was, we het beter eerst de moeilijke helft van de wedstrijd konden spelen. Op de wissel zaten Stan, Anna en Nick. De eerste helft werd er heel weinig gescoord aan beide kanten. De blokkers kregen niet veel kansen op doel. En van een goede kans maakten ze dan ook goed gebruik. Het stond 1-0 voor Blokkers B1. Niet snel daarna scoorde Keir. Thom én Trijntje kregen alle twee vlak achter elkaar een flinke tik. Ze lagen allebei op de grond. Beide gingen ze de volgende helft op wissel. Het stond 1-1 toen de scheidsrechter de eerste helft affloot.

Na de rust kreeg Zwaagdijk de wind in de rug, letterlijk en figuurlijk. 30 seconden nadat de tweede helft begon, werd er meteen gescoord door Nils! In één klap stond Zwaagdijk voor. Niet lang daarna scoorde Keir nog een keer. Dit keer een prachtig strak schot langs verdedigers en de keeper, in de rechter kruising. Vanaf hier ging het alleen nog maar beter. De Blokkers lukte het niet om te scoren, ook al kwamen ze soms even te dichtbij. Zwaagdijk bleef scoren. Nils maakte zijn tweede doelpunt en Keir zijn derde. Het zesde en laatste doelpunt werd gemaakt door Mark.

De scheidsrechter floot af. De overwinning ging naar Zwaagdijk. Een overwinning die niemand verwachte zo groot te zijn. 6-1 voor Zwaagdijk. De eerste overwinning van van het seizoen.

Share Button

Reacties zijn gesloten.