Zwaagdijk VE2- Woudia 2-0

Zondag 9 februari 2014,

Op het programma voor deze dag stond de wedstrijd Zwaagdijk-Woudia.. Voor één iemand is dit altijd een zeer bijzondere wedstrijd.  Patrick, net teruggekeerd uit Oostenrijk, wilde er natuurlijk bijzijn.

Het weer zat ons niet mee. Regenachtig weer met af en toe hevige windstoten. Echter de consul had besloten om de wedstrijd door te laten gaan.

Cees, had een fitte selectie tot zijn beschikking. Het was dus moeilijk voor hem om een opstelling te maken. Temeer omdat good old Kareltje weer terug was na een zeer vervelende blessure die hem een half jaar aan de kant hield. Nou Karel stond gewoon weer op zijn favoriete plek rechts back. Hij deed dit weer zoals we van hem gewend zijn. Cees had zichzelf als grensrechter ingedeeld en hij had de asistenman, die ook net terug kwam van vakantie met de lange latten, als wissel toebedeeld.

Scheidsrechter voor deze wedstrijd was Marcelino. Deze had de groepsapp van het 2e niet gekregen (wedstrijd was afgelast) hij werd ingedeeld als scheidsrechter vanwege een verhindering van Gerard.

Een stroef begin aan de kant van Zwaagdijk waarbij het weer ons zeker parten speelde. Toch naarmate de 1e helft vorderde een licht veldoverwicht voor Zwaagdijk. Dit resulteerde in een paar kleine kansen. Echter stond het vizier van de spitsen nog niet op scherp. Woudia kwam bijna niet bij het doel van Pé. Het was een helpende hand van een speler van Woudia, die de wedstrijd deed open breken. Een strakke voorzet van de vakantieman, werd door een speler van Woudia verkeerd ingeschat en in eigen doel geschoten. Hierna kreeg Pelle, nog een dot van een kans. Echter de bal belandde ver naast het doel.  Vermoedelijk met zijn gedachten nog in Oostenrijk.

In de rust een donderspeech van Cees.

De 2e helft, een iets beter Woudia, Zwaagdijk had intussen gewisseld. Hans in het veld voor Jan. Woudia kreeg meer ruimte en werd daardoor gevaarlijker voor het doel van Pé. Maar Ted en zijn mannen hielden de nul. Aan de andere kant kreeg Zwaagdijk diverse kleine kansen. Uit één van deze kansen was het Pelle, die de 2-0 scoorde. Pelle, had geleerd van de gemiste kans voor rust en schoot de bal nu beheerst in de verre hoek. Hierna werd het spel van beide partijen slordig. Het was maar goed dat de goed leidende leidsman voor het eindsignaal floot.
Kortom:
We zijn weer drie punten rijker en dichterbij het ……schap.
Pelle

Share Button

Reacties zijn gesloten.