Apollo68 B1-Zwaagdijk B1 3-3

2 februari 2014,

Zwaagdijk moest optreden tegen Apollo68 uit Hensbroek. Onze keeper Sem Wagemaker was er vandaag niet die moest keepen bij het eerste. Chris Schouten deed ook weer mee na een langdurige blessure en die ging in de plaats van Sem keepen.
apollo
Zwaagdijk begon veel sterker aan de wedstrijd dan Apollo. Wij tikte de bal goed rond. Er werd een fout gemaakt in de verdediging van Zwaagdijk en een speler van Apollo liep zo op onze keeper af en scoorde de 1-0. Zwaagdijk pakte de draad weer op en begon weer wat rond te passen en er kwam een mooi diepte bal op Laurens Abbink, die rende alleen op de keeper af van Apollo en hij scoorde de 1-1. Zwaagdijk bleef sterker dan Apollo. Laurens had de bal en zag een kans om te schieten maar de bal werd tegen gehouden door de keeper. In tweede instantie tikte Nils Dekker de bal in het doel 1-2. Zwaagdijk bleef iets sterker voetballen dan Apollo maar begon steeds meer foutjes te maken. De aanvaller van Apollo liep makkelijk weg uit de rug van de verdediger van Zwaagdijk en liep alleen op de keeper af en scoorde 2-2. Vlak voor het einde van de 1e helft kreeg Zwaagdijk nog een corner mee. Die werd goed genomen. Keir Dekker trapte net over de bal heen maar gelukkig kwam de bal voor de voeten van Anna Witteberg en die maakte de 2-3. Het fluit signaal klonk voor de rust.

In de rust werd de eerste helft nog even door genomen en de wissels bekend gemaakt.

We begonnen de tweede helft erg matig. We werden snel aan de kant gezet en we durfden nergens hard in te gaan. Zo werd ook onze verdediging snel aan de kant gezet en zo kon het gebeuren dat een speler van Apollo alleen op onze keeper af en hij scoorde 3-3. Zwaagdijk begon weer iets beter te voetballen. Apollo kwam er ook niet meer echt door heen. Apollo trapte de bal over onze verdediging heen en Chris dacht dat de bal voor hem was. Dat dacht Thom ook zo trapte ze elkaar allebei voor hun scheenbeen. Chris Schouten ging meteen op de grond liggen. We dachten gelijk aan het ergste. Chris moest van het veld met een brancard en er werd een ambulance gebeld. Voor hem in de plaats ging Thom keepen. Zwaagdijk bleef matig voetballen. We kwamen er niet door heen en we kregen ook geen echte kansen meer. Apollo kreeg af en toe wat kansen maar die had onze keeper Thom Goedhart er allemaal goed uit. Er werd gefloten en de wedstrijd was afgelopen.

Uiteindelijk bleek dat Chris Schouten zijn been had gebroken dus die kan voorlopig niet meer mee voetballen. Volgende week wacht ons een zware uitwedstrijd tegen Blokkers B1. We hopen dan beter te spelen als vandaag.

Doelpuntenmakers:
Laurens Abbink 1
Nils Dekker 1
Anna Witteberg 1

Opstelling: Chris Schouten – Thom Goedhart – Rick Meyer – Mees Laan – Bas Kuip – Trijntje Laan –Keir Dekker –Nils Dekker-Anna Wittenberg- Jan Komen en Laurens Abbink

Wissels: Nick laan – Tim Neefjes en Mark Botman.

Gemaakt door: Jan Komen.

Share Button

Reacties zijn gesloten.