Zwaagdijk – SSV 1 – 4

2 februari 2014

Na een lange winterstop werd vandaag het seizoen weer voortgezet. Zwaagdijk trad aan voor een thuiswedstrijd tegen SSV uit Stompetoren. Eerder dit seizoen won Zwaagdijk de uitwedstrijd tegen SSV met 0 – 1. Zwaagdijk kende ook dit keer weer wat personele problemen. Keeper Robertjan Jansen zat dit weekend in Polen en Ruud Ursem was op wintersportvakantie. Jasper Buis en Guy Zanoli waren geblesseerd. Hierdoor speelde Joost Fischer en Korneel Neefjes op de backposities en mocht de 15-jarige keeper Sem Wagemaker zijn debuut maken in het eerste. Boy Sijm, Keir Dekker en Thom Goedhart namen plaats op de bank.ssv
Zwaagdijk begon goed aan de wedstrijd. Wist aardig te combineren en kwam vaak voor het doel van de tegenstander. Vrij snel kwam Zwaagdijk dan ook op voorsprong. Na een goede aanval die over veel schijven ging kwam de bal op rechts bij Jos Boon terecht. Hij wist met een goede pass de doorgelopen middenvelder Patrick Neefjes te bereiken die van dichtbij de bal beheerst in de korte hoek schoot. Even later werd het na een corner bijna nog 2-0. Ruud groot wist de corner door te koppen waardoor Joost Fischer op doel kon schieten. Zijn schot ging echter net over. Het voortvarende begin werd later toch verstoord door een tegengoal. Een voorzet werd door zowel de Zwaagdijkse keeper als de Zwaagdijkse verdedigers niet goed weggewerkt. De bal kwam zo in de voeten van een SSV-speler terecht, die de bal in het lege doel kon schieten. Niet veel later werd het zelfs 1 – 2. Joost Fischer kon wederom een bal van de zijkant wegwerken, maar schoot over de bal heen. Een SSV-speler kwam daarom één op één met Sem Wagemaker en faalde niet. Vlak voor rust kreeg een SSV-speler zijn tweede gele kaart. SSV moest dus de rest van de wedstrijd met tien man verder. Niet veel later was het rust.

Zwaagdijk bleef goede hoop houden om de punten nog te pakken. SSV speelde immers nog met tien man en hadden zelf eigenlijk geen kans gecreëerd. Die doelpunten waren immers het gevolg van persoonlijke fouten. Zwaagdijk wist de eerste helft aardig te combineren en creëerde af en toe wel mogelijkheden. Op deze manier wilde Zwaagdijk dan ook verder gaan. Vrij snel stond Zwaagdijk echter al 1 – 3 achter. Hein Boon leverde de bal van achteruit in bij een SSV-speler. In deze omschakeling trad Zwaagdijk verdedigend weer niet sterk op waardoor SSV hun derde goal kon maken. Zwaagdijk was echter nog steeds niet verslagen. Na een goede pass van Aron Verdonk werd Patrick Neefjes op rechts de diepte ingestuurd. Ruud Groot schoot de voorzet die volgde op de lat. De bal kwam toen bij Jochem Oudeman terecht die zijn schot geblokt zag worden door de handen van een SSV-verdediger. Een penalty was het gevolg. Jochem Oudeman schoot echter over. Hierdoor bleef de aansluitingstreffer achterwege. Met steeds meer man ging Zwaagdijk naar voren om een goal te forceren. Enkele keren was Zwaagdijk nog dichtbij. De keeper reageerde nog een keer sterk op een volley van Arjan Schouten en de ingevallen Boy Sijm wist bijna nog een corner binnen te schieten. Ook Thom Goedhart en Keir Dekker mochten nog invallen en hun debuut maken voor het eerste. Dit alles mocht echter niet meer baten. In een counter wist SSV zelfs nog de 1 – 4 te maken.

Persoonlijke fouten zorgden er vandaag voor dat Zwaagdijk het zichzelf onnodig moeilijk maakte. De wedstrijd begon voortvarend maar Zwaagdijk wist dit niet vol te houden. Volgende week speelt Zwaagdijk een uit wedstrijd in Spierdijk tegen St George. Hopelijk komt Zwaagdijk dan weer beter voor de dag.

Opstelling Zwaagdijk:
Sem Wagemaker; Korneel Neefjes, Hein Boon, Rick Deken, Joost Fischer (75. Keir Dekker); Jos Boon (65. Thom Goedhart), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Aron Verdonk ; Jochem Oudeman, Arjan Schouten (75. Boy Sijm).

Share Button

Reacties zijn gesloten.