Zwaagdijk B1 – Dess B1 3-5

Nadat we een mooi kampioenschap hebben gehad kregen wij zondag 26 januari Dess B1 op bezoek. Dit zou wel wat lastiger worden voor Zwaagdijk want we spelen nu 2e klas. Voordat de wedstrijd begon gingen we nog met ze alle op de foto omdat we natuurlijk kampioen waren geworden.
Chris Schouten is nog steeds geblesseerd.

Zwaagdijk nam de aftrap en we begonnen lekker te voetballen.
Na veel mooie schoten op het doel van Dess gingen er jammer genoeg geen één bal in. Dess begon fel te gaan voetballen en gaf een bal voor van rechts waardoor hij in het doel kwam. Zwaagdijk stond 0-1 achter.
We hielden ons koppie omhoog en gingen er echt voor. Na een ongemakkelijke bal van de keeper kwam de bal toch in het doel die Mark Botman er in tikte. En was er toch een doelpunt voor Zwaagdijk. 1-1.
Dit was ook gelijk de rust stand. We liepen met ze alle het veld af naar de kleedkamers.

In de rust werd de eerste helft besproken door de coaches. De wissels werden bekend gemaakt en we liepen weer het veld op.

We waren er weer klaar voor en Dess nam de aftrap.
Na veel inzet van Zwaagdijk kwam er al snel een mooi doelpunt van Laurens Abbink die na een diepe bal goed voor ze voeten kwam en recht in het doel schoot. 2-1 !
Maar Dess gaf niet op. Er kwam een mooi schot op onze keeper. Onze keeper had de bal niet goed vast waardoor hij het doel inging. Het stond weer gelijk met 2-2. Na ongeveer 10 minuten lekker voetballen legde Nils Dekker de bal op Keir Dekker zodat die hem aan nam en hem er strak in schoot. En maakte toen de 3-2 voor Zwaagdijk!
Al snel daarna stond er een speler van Dess helemaal vrij waardoor Zwaagdijk niet goed elkaars man hield en kwam het weer gelijk. 3-3. Zwaagdijk en Dess waren erg aan elkaar gewaagd. Zwaagdijk zakte een beetje in elkaar waardoor er een tegen doelpunt kwam. Zwaagdijk stond inmiddels 3-4 achter.
Een paar minuten later kwam er nog een tegen doelpunt. En was het 3-5..
Na veel knokken kwam er jammer genoeg geen doelpunt meer voor Zwaagdijk.
De scheidsrechter floot af en Zwaagdijk heeft de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie verloren met 3-5.
Volgende week wacht Apollo’68 op ons en gaan we er weer een leuke wedstrijd van maken.

Gemaakt door: Trijntje Laan.

Share Button

Reacties zijn gesloten.