Dynamo – Zwaagdijk 5-1

8 december 2013

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen Dynamo. Dynamo staat tweede in de competitie, dus kon Zwaagdijk een lastige pot verwachten. Zwaagdijk moest na vorige week Jos Boon missen wegens een blessure en Jochem Oudeman wegens een schorsing. Ze werden vervangen door Guy Zanoli en Aron Verdonk.

Zwaagdijk moest in het begin van de wedstrijd het initiatief laten aan Dynamo. Met goed voetbal kwam Dynamo er vaak gevaarlijk door. Al viel de 1-0 door niet goed verdedigend werk van Zwaagdijk. Zo kon er vrij voorgegeven worden en stond de Dynamo speler vrij voor doel om de bal erin te schieten. Het spelbeeld bleef hetzelfde en Dynamo zou de score uitbreiden. Bij een voorzet stond Zwaagdijk niet goed gepositioneerd en kon een speler van Dynamo de bal makkelijk afronden. Zwaagdijk beet na de 2-0 eindelijk een beetje van zich af en er kwamen kleine kansjes. Zo kreeg Jasper Buis een goede mogelijkheid toen de bal pardoes voor zijn voeten viel in de zestien meter, maar hij raakte de bal maar half waardoor deze kans verloren ging. De 2-1 viel toch nog voor rust. Na een goede voorzet van Rene Goedhart was Sven Ursem alerter als de verdedigers van Dynamo en schoot de bal goed binnen.

Zwaagdijk zette het goede laatste kwartier van de eerste helft door in de tweede helft. Dynamo werd wat meer onder druk gezet. Zo kwamen er ook kansen. Ruud Groot wist twee keer te koppen uit een corner, maar helaas gingen ze net naast. Sven Ursem kreeg na een goede diepte bal van Jasper Buis de opgelegde kans om de 2-2 te maken. Hij kwam alleen op de keeper af, maar hij schoot de bal over. Het was echter Dynamo die scoorde. Zwaagdijk stond niet goed bij een corner en de bal werd ingekopt. Daarna was de weerstand gebroken bij Zwaagdijk. Zo kon Dynamo verder uitlopen bij Zwaagdijk. Bij een diepte bal van Dynamo werd de Zwaagdijk verdediging geklop op snelheid en ging de 4-1 erin. De laatste goal van Dynamo kwam uit een afstandsschot die door de wind er raar indraaide.

Helaas ging de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren, maar door de winterstop kan nu iedereen wel herstellen van de blessures en hopen we weer met een fit elftal de tweede helft van de competitie in te gaan.

Opstelling Zwaagdijk:
Ruud Ursem, Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Guy Zanoli, Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Rene Goedhart (85. Jacques van Berkel), Korneel Neefjes, Aron Verdonk (70. Boy Sijm)

Share Button

Reacties zijn gesloten.