Zwaagdijk – Berkhout 2-0

Zondag 8 december moesten wij de “oude”veteranen de wedstrijd tegen Berkhout afwerken. Op voorhand gezien de stand een “makkie” maar dat zijn vaak de moeilijkste wedstrijden.

We begonnen met een minuut stilte uit respect voor het overlijden van Coen, de broer van onze Dorus, lid van de jonge veteranen en een telg van een Zwaagdijker familie die veel te jong overleed.

Tijdens de warming up die al begon in de kantine werd besloten dat Cees onze coach de scheidsrechters fluit in de mond zou nemen omdat Ted ff niemand had kunnen strikken voor deze klus.

Cees heeft het prima geklaard, al werd het hem door de twee teams ook niet al te moeilijk gemaakt. Das ook wel een compliment waard.

Na het begin signaal trokken de Zwaagdijkers (gehuld in het blauw met korte mouw waarvoor ik ze (te laat) nog gewaarschuwd had per E.mail) furieus ten aanval. Dit leek wel op een overrompeling van Berkhout en de 1-0 zou toch niet lang kunnen uitblijven, dachten wij. Berkhout, en dan met name hun keeper en de verdedigers dachten daar anders over. Op de meest spectaculaire manieren werd alles uit doel geranseld. Kopballen, schoten, puntertjes, sluwe balletjes, missers(hele en halve) alles hielden ze tegen. Ik zag het van grote afstand met m’n handen op de rug allemaal aan, radeloos werden de aanvallers en middenvelders van ons die meer en meer allemaal in de middend gingen voetballen waardoor de ruimtes nog kleiner werden voor doel van Berkhout. Tot……. onze Péle een ziedende kopstoot gaf die zeker? doel had getroffen ware het niet dat ze ineens 2 keepers hadden. De ene die er met z’n arm aanzat mocht dat niet van de reveree, PINGEL.

En dan…. sturen wij Ted altijd naar het plaats delict om het vonnis te voltrekken. Ook deze keer deed Ted wat hij doen moet vanaf de stip, SCOREN. Het voorbeeld van onze voorwaartsen zou je denken, en de ban zou wel gebroken zijn. Maar nog steeds gaf Berkhout geen krimp, sterker nog ze gingen op zoek naar de gelijkmaker, ze kwamen zowaar dicht bij mij in de buurt. Dat was niet de bedoeling en zowaar moest ik op slag van rust nog een balletje tegen houden op basis waarvan ik nu dit stukje moet typen. Maargoed de rust gehaald met een kleine voorsprong waar het verschil al 10 had moeten zijn. Dan denk je in de 2e helft wordt dat wel recht gezet en dat hebben we ook echt geprobeerd maar het lukte allemaal net niet. We probeerden het nog met tacktische wissels Corné  gelukkig er weer bij er in en Marcel naar links in de hoop dat de tegenstander radeloos werd, dat werden ze ook maar niet van deze wissels wel van hun en onze onkunde. En dan opeens,……….. een goede bal van Jeroen op het fantoom en ziedaar een ziedend puntertje en het was zowaar toch nog 2-0. Hierna gebeurde er niet veel meer alleen voor de volgende wedstrijd een regen van afberichten, we moeten maar hopen of we tegen onze concurent voor de 2e plaats waar we nu staan, KGB weer een weerbaar team op de been krijgen. Als iemand nog een speler weet neem dan contact op met de coach Cees.

GR. de niet echt m.o.t.m. de shirten man.

PS ik zal proberen om de volgende keer eerder te waarschuwen. Maar achteraf viel het toch wel mee?????

Share Button

Reacties zijn gesloten.