Zwaagdijk – Hauwert 4-1

Zondag, 1 dec 2013, was het dan weer zover de derby tussen Zwaagdijk en half Zwaagdijk of te wel Hauwert. Karel Smit en Harry Groot zagen we al rond 10 uur bij de kantine

Zwaagdijk veteranen komt enigszins verzwakt binnen de lijnen Corné en Paul moeten bij Sinterklaas komen, misschien wel omdat zij ook vaak voor Sinterklaas spelen. Richard en Karel zien we dit jaar niet meer tussen de lijnen. Coach Cees had versterking op geroepen Chris en Freek waren van de partij en een verrassing van West ene Kuno een bijna vijftiger die warempel ook nog een beetje voetballen kan, waar halen wij ze vandaan vraag je je wel eens af, maar mooi dat je weet dat je een reserve lid die af en toe wil voetballen.

De wedstrijd begon onder ideale omstandigheden prachtig weer, windstil, lekker slidinsveldje, en een mooie tegenstander. Zwaagdijk had er zin in binnen 5 minuten was het raak na een splijtende pass van jarige job Jaap kon Chris prachtig binnen tikken, Chris had daar zelf geen weet van hij kwam net terug van een verjaarsfeestje wat aan de latige kant afgelopen was.

Na 10 minuten was het weer raak, het prachtige slidingveldje werd op eens een slachtveldje, zonder iemand in de buurt verdraaide Chris zijn knie en brulde het uit van de pijn. De ziekwagen wagen bracht Chris naar de uitgang en Cees bracht zijn zoon naar de 1e hulp in het ziekenhuis in Hoorn, volgens de kenners valt de blessure mee, eerst afwachten maar.

Na een vertraging van 25 minuten begon de wedstrijd weer en Zwaagdijk was duidelijk sterker en liet dat ook zien in de score, Jeroen die een sterke wedstrijd speelt haalde uit en hun keeper was kansloos. Tijdens de rust werd door inval coach Dirk de puntjes op de i gezet zover als dat nodig was, Patrick die ook zaterdag een feestje had moest even wakker geschut worden en warempel hij speelde de 2e helft wat beter.

Na een prachtige combinatie dat wel een beetje op het tikie takkie voetbal van Barcelona leek herstel Ajax leek maakte Kuno een prachtig doelpunt. 3-0.

Kon Hauwert dan niets, jawel hoor Harry mocht lekker van links naar recht fladderen heen en terug lopen tot grote ergernis van zijn medespelers, volgens eigenzeggen van de Hauwerters komt er toch niks van terecht. Maar toch was het die zelfde Harry die Karel Smit vrij voor keeper Peter zette gelukkig zwaaide Dirk met zijn nieuwe vlaggetje en Gerard K. floot voor buiten spel. 5 minuten later was het wel raak, wederom Harry die een goede voorzet gaf op 1 van hun voorwaartsen en 3-1 scoorde.

Hauwert zocht naar de aansluiting maar vond 2 maal grens Dirk tegen, Dirk die vrijdag jarig was en van de speler een grensrechtersvlaggetje kreeg met zijn foto er op wilde weleens zien hoe het vlaggetje zwaaide en prompt floot Gerard, oeps een foutje kwam eigenlijk wel goed uit Harry was er door en kon scoren het kwam Dirk wel op een reprimande te van Greetje de vrouw van Harry te staan, ze vond Dirk maar een kinderachtige aap, en ze heeft een klein beetje gelijk.

Even later wilde Dirk wel weer eens voetballen en volgens oud voorzitter Hans zwaait Dirk dan met het vlaggetje en dat deed Dirk dus ook, wederom weer geen buitenspel en toch fluiten.

De weerstand van Hauwert was gebroken, zoveel tegenslag konden zij niet verdragen dat Jeroen er nog 4-1 van maakte was voor hem prachtig en werd dan ook terecht benoemd tot man van de wedstrijd alleen het stukkie schrijven daar heeft hij nog een hekel aan.

Share Button

Reacties zijn gesloten.