Bergen – Zwaagdijk 2 – 3

1 december 2013

Zwaagdijk mocht vandaag aantreden in een uitwedstrijd tegen Bergen. Een zware dobber aangezien Bergen derde staat in de competitie. Trainer Hans Knijn kon niet beschikken over Robertjan Jansen en Arjan Schouten. Rene Goedhart, Sven Ursem en Korneel Neefjes maakten hun opwachting in de basis. Op de bank zaten Guy Zanoli, Aron Verdonk en Boy Sijm.

Zwaagdijk had het op het begin heel lastig tegen Bergen. Bergen had het initiatief en over het gehele veld verloor Zwaagdijk veel duels. Het gevolg was dan ook veel gevaar van Bergen. Middels regelmatig goed combinatievoetbal werd via de vleugels de aanval gezocht. De nodige voorzetten zorgden voor dreiging. Gelukkig was Bergen niet zo effectief in het benutten van kansen en werden mogelijkheden te weinig in kansen omgezet. Zwaagdijk kon daar de eerste twintig minuten weinig tegenover stellen. De linksvoor van Bergen wordt na een kwartier de diepte ingestuurd en weet Zwaagdijk keeper Ruud Ursem te verschalken, 1-0. Zwaagdijk begint langzaam aan iets sterker te worden in de duels en komt iets beter in de wedstrijd. Even hierna is er een positie wisseling tussen Jos Boon en Korneel Neefjes. Jos gaat op het middenveld spelen en Korneel voorin. Zwaagdijk krijgt na een halfuur een vrije trap op 40 meter van het doel. Ruud Groot maakt een goede loopactie de diepte in en ontvangt de bal prima op maat van Hein Boon. Ruud Groot weet de keeper te verschalken en zo komt Zwaagdijk opeens op 1-1. Bergen lijkt hierdoor de weg een beetje kwijt te zijn. Vijf minuten later is er een te korte terugspeelbal van een verdediger door goed opjagen van Ruud Groot. De verdediger speelt de bal zo in de voeten van Zwaagdijk spits Jochem Oudeman die koelbloedig de 1-2 binnen schiet. Een zeer effectief Zwaagdijk dus, want twee kansen zijn twee doelpunten. Zowel Bergen als Zwaagdijk creëren de laatste tien minuten van de eerste helft weinig.

Vóórdat alle supporters inclusief de verslaggever uit de kantine zijn gekomen na de rust weet Zwaagdijk de 1-3 op het scorebord te zetten. Bergen neemt de aftrap en de bal wordt onderschept door Zwaagdijk. Zwaagdijk middenvelder Patrick Neefjes weet een aantal mensen te passeren en de bal voor te schieten. Het is Korneel Neefjes die alleen nog z’n voet tegen de bal moet zetten. Dit doet hij, zodat Zwaagdijk binnen een paar minuten 1-3 voor staat. De spelers van Bergen beginnen steeds harder te spelen. Met name de aanvoerder van Bergen gaat de duels heel stevig in. Het harde spel van Bergen zou de nodige schrammen en blauwe plekken opleveren.

En niet alleen dat, want in één en dezelfde actie worden Jos Boon en Jasper Buis door verschillende spelers gevloerd. Beide kunnen niet verder en moeten na een kwartier in de tweede helft worden gewisseld. Guy Zanoli en Aron Verdonk zijn de vervangers. Het positiespel van Bergen wordt naarmate de wedstrijd vordert steeds minder. Door de voorsprong van Zwaagdijk wordt het wel teruggedrongen door Bergen. Middels voorzetten en de bal in de diepte blijft Bergen voor gevaar zorgen. Het is te danken aan het slechte afronden van Bergen dat het lang 1-3 blijft. Ook weet de verdediging van Zwaagdijk heel vaak de aanvallers van Bergen goed tegen te houden. Een kwartier voor tijd mag de aanvoerder van Bergen het veld verlaten met een tweede gele kaart. De storm van Bergen gaat vervolgens even liggen aangezien Zwaagdijk met een man meer staat. Helaas moet Zwaagdijk spits Jochem Oudeman door een scheidsrechterlijke dwaling met een directe rode kaart het veld verlaten. Zelfs de speler van Bergen begreep er niets van en verklaarde dat ook na de wedstrijd. De storm van Bergen komt vervolgens weer opzetten en het worden nog spannende laatste minuten. Vijf minuten voor tijd maakt Bergen de 2-3. Het is bijna 16:00 uur en het lijkt erop alsof de scheidsrechter wacht tot de 3-3 valt. Uiteindelijk besluit de scheidsrechter af te fluiten en wint Zwaagdijk een beetje gelukkig met 2-3. Een gelukkige winst mag ook weleens, want het heeft dit seizoen eigenlijk alleen nog maar tegen gezeten.

Volgende week speelt Zwaagdijk de laatste wedstrijd voor de winsterstop tegen Dynamo.

Opstelling Zwaagdijk:
Ruud Ursem; Jasper Buis (60. Guy Zanoli), Rick Deken, Hein Boon, Sven Ursem; Jos Boon (60. Aron Verdonk), Ruud Groot, Patrick Neefjes, Rene Goedhart; Korneel Neefjes, Jochem Oudeman.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.