Zwaagdijk – Sporting S 0 – 2

17 november 2013

Zwaagdijk trad vandaag aan voor de tweede wedstrijd in de tweede periode. Dit betrof een thuiswedstrijd tegen Sporting S uit Schermerhorn. Sporting S had voor vandaag 3 punten meer dan Zwaagdijk. Vorige week leverde Zwaagdijk een goede prestatie tegen Zuidermeer. Trainer Hans Knijn zag daarom geen reden tot wijzigingen in het elftal. Ruud Ursem begon dus weer op de bank. Hij werd daar vergezeld door Boy Sijm en Sven Ursem.

In de eerste 5 minuten had Zwaagdijk het even lastig. Sporting S begon fel en Zwaagdijk werd flink naar achter gedrukt. Nadat Zwaagdijk de kat uit de boom had gekeken kreeg het echter grip op de wedstrijd. Zwaagdijk stond goed en speelde aardig. De eerste grote kans was dan ook voor Zwaagdijk. Na een aanval kapte Marcelino Post vanaf links de zestien binnen. Hij speelde daar Jochem Oudeman aan, die van dichtbij binnentikte. De grensrechter van Sporting S vlagde, zeer onterecht, voor buitenspel. De scheidsrechter stond veel te ver van de situatie af en floot dan ook voor buitenspel. Zo ging de goal niet door. Even later scoorde Sporting S wel. Een bal werd vanaf het middenveld over de Zwaagdijk-verdediging gelegd. Hierop werd niet goed gereageerd door de Zwaagdijkse verdedigers. Sporting S speelde de kans uit en kwam op 0-1 voorsprong. Als reactie op de onterecht afgevlagde goal van Zwaagdijk vlagde ook Maickel Sijm, enkele minuten later, nog een keer onterecht. Zo werd een 0-2 achterstand voorkomen. Arjan Schouten viel hierna uit na een ongelukkige charge van een Sporting S speler. Een enkelblessure was het gevolg en Ruud Ursem werd zijn vervanger. Zwaagdijk liet zich door de tegenslagen echter niet uit het veld slaan. Het bleef op de zelfde manier doorgaan. Na een aanval kwam Ruud Groot in de zestien terecht. Hij werd daar volledig ondersteboven gelopen. De scheidsrechter, die heel veel niet zag, floot ook dit keer niet. Zo werd een penalty ontnomen en daarmee een grote kans op de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam Ruud Groot nog een keer in een kansrijke positie maar zijn schot eindigde op de lat.

In de tweede helft probeerde Zwaagdijk op de zelfde voet verder te gaan. Er werden in de eerste helft immers veel kansen gecreëerd en de gelijkmaker zal vanzelf wel een keer vallen was het idee. Heel snel kreeg Jochem Oudeman al een grote kans. Jos Boon werd op rechts de diepte ingestuurd en zette voor. Ruud Ursem deed een overstap waardoor Jochem binnen kon schieten. Zijn schot ging echter over. Later in de eerste helft kwam Jochem nog een keer alleen voor de keeper maar wist het net weer niet te vinden. In het verloop van de tweede helft namen de krachten van Zwaagdijk af. Veel meer lange ballen werden naar voren geschoten om geforceerd de gelijkmaker te vinden. Achterin gaf Zwaagdijk daardoor steeds meer ruimte weg. In een omschakelmoment viel daardoor uiteindelijk de 0-2. Met nog zo’n tien minuten op de klok leek de wedstrijd toen gespeeld. Rick Deken was bij een corner nog dichtbij de 1-2. Zijn kopbal ging echter over. Boy Sijm en Sven Ursem vielen in de slotfase nog in maar ook zij konden het tij niet keren.

Het bleek een wedstrijd waarin Zwaagdijk veel creëerde en maar weinig weggaf. Toch wist Zwaagdijk de wedstrijd niet te winnen. De tweede wedstrijd in de tweede periode werd zo verloren. Volgende week speelt Zwaagdijk de bekerwedstrijd tegen het tweede van Spakenburg. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op Zaterdagmiddag om 14.30 uur.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis (75. Sven Ursem), Rick Deken, Hein Boon, Guy Zanoli; Jos Boon (80. Boy Sijm), Ruud Groot, Patrick Neefjes, Marcelino Post; Arjan Schouten (20. Ruud Ursem), Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.