Zuidermeer – Zwaagdijk 0-2

10-11-2013

Zwaagdijk moest het zondag opnemen tegen Zuidermeer. Zuidermeer bivakkeert net als Zwaagdijk in de onderste regionen. Het was dus belangrijk om van deze ploeg te winnen. Sjors Koeman haakte voor de wedstrijd geblesseerd af. Guy Zanoli was zijn vervanger. Robert-Jan Jansen is weer hersteld van zijn blessure en begon in de basis.

Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd door middel van goed positie spel. De spitsen kwamen goed vrij om ingespeeld te worden, van daar uit werd het middenveld gevonden en weer de diepte gezocht. Ook al begon Zwaagdijk goed het was Zuidermeer die de eerste grote mogelijkheid kreeg. Keeper Robert-Jan Jansen verkeek zich op een diepe bal. De bal ging door zijn handen heen en kwam zo voor de voeten van een Zuidermeer speler. Deze schrok zo erg van de mogelijkheid dat de goed meegelopen Ruud Groot hem de bal nog net kon ontfutselen voordat hij op doel kon schieten. Dit veranderde niets aan het spelbeeld, want Zwaagdijk ging gewoon door met goed voetballen. Na een half uur werd het overwicht ook uitbetaald in een doelpunt. Jochem Oudeman ronde beheerst af nadat hij door middel van een dubbele één twee met Patrick Neefjes alleen voor de keeper was gezet. Jochem Oudeman had nog de mogelijkheid om voor rust de score te verdubbelen, maar hij kopte na een voorzet van Ruud Groot de bal net over.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Zwaagdijk was een stuk beter als Zuidermeer. Dat resulteerde ook in de 0-2. Nadat de ingevallen Ruud Ursem zijn schot gekraakt zag worden weet hij de bal toch terug te leggen op Patrick Neefjes. Door het gekraakte schot van Ruud Ursem is de keeper uit positie en rond Patrick Neefjes beheerst af. Zwaagdijk krijgt daarna nog mogelijkheden om de stand uit te breiden. Na een goede combinatie over rechts komt Jochem Oudeman de zestien in. Hij schiet hem richting de binnenste hoek in, maar de keeper van Zuidermeer weet nog net zijn grote teen er tegen aan te zetten. Ook Patrick Neefjes krijgt nog zo een kans, maar ook hij ziet zijn inzet gekeerd worden. Zuidermeer zet er in de tweede helft helemaal niks tegen over.

Zo boekt Zwaagdijk zijn tweede overwinning op rij. Zal het tij dan toch gekeerd zijn. Dat moet volgende week blijken als Zwaagdijk het opneemt tegen Sporting S. Zwaagdijk heeft het altijd lastig tegen Sporting S, maar de twee overwinningen geven wel vertrouwen.

Opstelling Zwaagdijk:

Robert-Jan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Guy Zanoli, Jos Boon (70. Korneel Neefjes), Ruud Groot, Patrick Neefjes, Marcelino Post (70. Boy Sijm), Arjan Schouten (65. Ruud Ursem), Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.