Medemblik B2 – Zwaagdijk B1 1-11

Op 3 November 2013 werden we ontvangen door Medemblik B2. Het was net als vorige week een winderige zondag.  Stan Neefjes en Chris Schouten deden deze wedstrijd niet mee vanwege een blessure.

Na een goede warming-up konden we de wedstrijd goed beginnen door gelijk aan te vallen toen Medemblik de aftrap nam. Door lekker te voetballen kwam er na ongeveer 7 minuten een doelpunt van Laurens Abbink. 0-1! Door op deze manier zo door te spelen hadden we nog veel kansen maar gingen er jammer genoeg niet allemaal in, toch herhaalde Laurens Abbink dit nog 3 keer en stond het inmiddels 0-4 voor Zwaagdijk. Toen kwam Jan Komen even goed in actie door een mooie voorzet aan Keir Dekker te geven en Keir Dekker hem langs de keeper er in tikte. Het stond 0-5.

Het laatste doelpunt voor de rust was van Laurens Abbink die een diepe bal van Nils Dekker achterna sprintte en hem netjes langs de keeper erin schoot.

De rust stand was een dikke 0-6 voor Zwaagdijk! Tijdens de rust kregen we een kopje thee en warmde we weer gauw op. Na een goede eerste helft hoopte we dat de tweede helft ook zo ging. Toen we er allemaal weer klaar voor waren mocht Zwaagdijk de aftrap nemen. Na een goed bal bezit van Zwaagdijk was er alweer na ongeveer 2 minuten een doelpunt van Laurens Abbink. 0-7! Toen kwam Jan komen van af rechts en gaf hem voor, er was een misverstand van Medemblik en kopte een eigen doelpunt. Mazzeltje voor Zwaagdijk. 0-8. De bal was achter. De keeper van Medemblik trapte de bal in het veld. Trijntje Laan wist er snel voor te komen en schoot de bal met een duel van de tegenstander een stukje naar rechts waar Anna Wittenberg stond en hem binnen kant paal er in kreeg waardoor het 0-9 stond. Na nog veel meer kansen van Zwaagdijk kwam na een tijdje Mark Botman er nog een keer doorheen en hem er keihard in schoot. 0-10. Medemblik kwam daarna ook in actie en wist door onze verdediging heen te komen en er 1-10 van maakte. Ter afsluiting kreeg Mark Botman een voorzet van Jan Komen en schoot hem vanuit de lucht het doel in. 1-11. Dit werd de eindstand na alweer een mooie wedstrijd.

Iedereen was trots op het nog steeds onverslagen Zwaagdijk.

Doelpunten makers van deze week: Laurens Abbink (6) Mark Botman (2) Anna Wittenberg (1) Keir Dekker (1) Medemblik eigen doelpunt (1)

Gemaakt door: Anna Wittenberg.

Share Button

Reacties zijn gesloten.