Zwaagdijk – DRC 3 – 0

3 november 2013

Zwaagdijk mocht vandaag aantreden tegen DRC uit Durgerdam. Zwaagdijk heeft na zeven wedstrijden 4 punten en DRC heeft 7 punten. DRC wist vorige week nog zeer overtuigend te winnen met 5-0 van Sint George dus Zwaagdijk was van te voren gewaarschuwd. Donderdag heeft de selectie van Zwaagdijk overleg gehad over de matige resultaten van dit seizoen. Een verandering is dat Zwaagdijk vandaag met een 4-4-2 opstelling begint in plaats van 4-3-3. Marcelino Post zakt een linie naar het middenveld. Arjan Schouten en Jochem Oudeman staan voorin. Sjors Koeman is weer terug en staat linksachter. Op de bank beginnen Guy Zanoli, Rene Goedhart en Sven Ursem.

Zwaagdijk begint aardig aan de wedstrijd en het mannetje extra op het middenveld zorgt voor wat meer combinatievoetbal. DRC is echter af en toe wel gevaarlijk. Zwaagdijk komt heel goed weg als een bal aan de binnenkant van de paal wordt geschoten en net aan terug komt het veld in. De verdedigers van DRC zitten kort op de spitsen van Zwaagdijk wat resulteert in de nodige vrije trappen. Het is Ruud Groot die goed doorzet in het strafschopgebied van DRC en weet Arjan Schouten te bereiken die de keeper weet te verschalken. Zo komt Zwaagdijk na 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De verdediging van Zwaagdijk met Jasper Buis, Rick Deken en Sjors Koeman als mandekkers lijkt steeds sterker te worden en er wordt uitstekende rugdekking gegeven waar nodig door laatste man Hein Boon. Na zo’n halfuur spelen weet Zwaagdijk elkaar goed te vinden op het middenveld en gaat de bal van linkshalf Marcelino Post via Patrick Neefjes naar Jos Boon. Jos stuurt Arjan Schouten de diepte in. De keeper van DRC komt z’n doel uit. Jochem Oudeman vraagt om bal. Arjan speelt de bal breed waardoor Jochem Oudeman de bal in het lege doel weet te schieten. Zo komt Zwaagdijk na een halfuur op 2-0. Vijf minuten later wordt Arjan Schouten van achter licht aangetikt terwijl de bal al weg is. De scheidsrechter besluit de speler van DRC een rode kaart te geven. Zwaagdijk lijkt dus op rozen te zitten met een 2-0 voorsprong tegen 10 man van DRC.

De tweede helft begint Zwaagdijk matig en veel duels worden verloren. De gemakzucht lijkt in het elftal te sluipen. Het zorgt af en toe voor gevaarlijke situaties met name door hoge ballen van DRC. Keeper Ruud Ursem weet een aantal keren redding te brengen en daarnaast schiet DRC veel over het doel. Het duel wordt wat grimmiger en Zwaagdijk moet steeds meer incasseren. Het is Jochem Oudeman die hard wordt aangepakt en helaas geblesseerd van het veld af moet. Guy Zanoli is zijn vervanger in de spits. Het is Guy die 5 minuten later hard wordt aangepakt. De scheidsrechter besluit de speler van DRC direct rood te geven. Zo staat Zwaagdijk tegen 9 man van DRC. Er zit weinig leven meer in het duel. DRC probeert nog wel wat, maar met 9 man lukt dit niet meer. Zwaagdijk lijkt genoegen te nemen met een 2-0 voorsprong. Even later draait Guy Zanoli in het strafschopgebied prima weg bij zijn tegenstander en wordt gevloerd. De scheidsrechter geeft een penalty die helaas door Zwaagdijk wordt gemist. Ook tegen 9 man weet Zwaagdijk niet zoveel meer te creëren. Combinatievoetballer Jos Boon wordt gewisseld voor Rene Goedhart. Een kwartier voor tijd wordt Arjan Schouten diep gestuurd en wordt in een doorgebroken situatie gevloerd. De verdediger ontvangt z’n tweede gele kaart en mag ook het veld verlaten. Het is nu 11 man van Zwaagdijk tegen 8 van DRC. Zwaagdijk speelt de wedstrijd uit en wordt nog een enkele keer gevaarlijk. Uit een voorzet maakt DRC een eigen doelpunt. Zo eindigt de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Zwaagdijk.

Eindelijk is er weer eens winst voor Zwaagdijk. Hopen dat we deze lijn kunnen doorzetten. Uiteindelijk stond Zwaagdijk tegen 8 man van DRC, maar toen het 11 tegen 11 was stond Zwaagdijk al met 2-0 voor. Een prima resultaat dus. Volgende week mag Zwaagdijk aantreden in een uitwedstrijd tegen Zuidermeer,

Opstelling Zwaagdijk:
Ruud Ursem; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Sjors Koeman; Jos Boon (60. Rene Goedhart), Ruud Groot, Patrick Neefjes, Marcelino Post; Arjan Schouten, Jochem Oudeman (55. Guy Zanoli) .

Share Button

Reacties zijn gesloten.