WBSV – Zwaagdijk 6 – 1

27 oktober 2013

Zwaagdijk trad vandaag aan voor alweer de zevende wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een uitwedstrijd tegen WBSV in West-Beemster. WBSV had tot vandaag zes punten. Eerder deze week won Zwaagdijk de bekerwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Zaandijk. Met vertrouwen werd dan ook afgereisd richting West-Beemster. Robertjan Jansen is nog steeds geblesseerd. Net als donderdag startte Ruud Ursem daarom als keeper. Guy Zanoli, Boy Sijm en Marcelino Post begonnen op de bank.

De beginfase van de wedstrijd verliep voorspoedig voor Zwaagdijk. Zwaagdijk was veel aan de bal en werd vooral via Ruud Groot vaak gevaarlijk. Al snel kwam Zwaagdijk dan ook op voorsprong. Ruud Groot werd bij een actie ondersteboven getrokken. De scheidsrechter constateerde dat dit binnen de zestien gebeurde en gaf daarom een penalty. Jochem Oudeman benutte deze penalty feilloos. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht vandaag. Niet veel later viel echter toch de 1-1 binnen. Na een vrije trap van Zwaagdijk die in muur werd geschoten werd de bal door WBSV diep gespeeld. In deze omschakeling wist WBSV de gelijkmaker te maken. Vlak daarna was het na opnieuw een diepe bal over de Zwaagdijk-verdediging weer raak. Zo stond het na een goed begin pardoes 2-1. Dit bleek een mentale domper die Zwaagdijk niet meer te boven kwam. De afgelopen weken heeft Zwaagdijk al met grote uitslagen verloren. Zwaagdijk kreeg het gevoel van ‘daar gaan we weer’. Het vertrouwen ebde weg . Na een foute breedtepass wist WBSV 3-1 te maken en even later stond ook de 4-1 op het scorebord.

De tweede helft had Zwaagdijk iets meer voordeel van de harde wind. Zwaagdijk probeerde na de rust dan ook te stormen. Snel de aansluitingsgoal maken om proberen nog wat van de wedstrijd te maken. Dit lukt ook aardig in het begin van de tweede helft. Zwaagdijk kwam een aantal keer gevaarlijk door en kreeg enkele kansen. Helaas werden deze niet afgemaakt. Toen uit een corner heel gemakkelijk de 5-1 werd binnen gekopt was Zwaagdijk opnieuw mentaal geknakt. Het geloof was weer weg en de wedstrijd was geen wedstrijd meer. WBSV kwam nog een keer tot een doelpunt door een van richting verander afstandschot.

Het lukt Zwaagdijk maar niet om uit de dip te komen waarin het al lang verkeerd. Vandaag leek dit op basis van het begin wel te lukken. Zwaagdijk blijft te makkelijk goals weggeven. De oorzaak ervan is nog niet boven water. Zwaagdijk zal er deze week weer aan gaan werken, om zo volgende week tegen DRC beter voor de dag te komen.

Opstelling Zwaagdijk:
Ruud Ursem; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Sven Ursem (80. Boy Sijm); Ruud Groot, Patrick Neefjes, Jos Boon; Arjan Schouten (65. Marcelino Post), Jochem Oudeman, René Goedhart (65. Guy Zanoli) .

Share Button

Reacties zijn gesloten.