Zwaagdijk – Egmondia 2-7

Zwaagdijk moest afgelopen zondag de inhaalwedstrijd spelen tegen Egmondia. Egmondia is goed van start gegaan deze competitie. Het was dus afwachten wat Zwaagdijk er tegen over zou zetten. Arjan Schouten en Jos Boon keerden terug van een blessure en begonnen meteen in de basis.

Zwaagdijk begon erg slap aan de wedstrijd. Er werden geen duels gewonnen en bijna elke bal werd verspeeld. Zo kwam Zwaagdijk ook snel op achterstand. Een afstandsschot wordt niet goed verwerkt door de verdediging waardoor de bal in de zestien voor de voeten valt van een Egmondia speler. Die aarzelt niet en schiet de 0-1 binnen. Niet veel later valt ook de 0-2. Zwaagdijk staat niet op te letten bij een corner en Egmondia kopt heel makkelijk binnen. Nu zou je denken dat Zwaagdijk wel eens wakker is, maar uit een afgeslagen corner weet een Egmondia speler te profiteren van de enorme vrijheid die hij krijgt en schiet de 0-3 van randje zestien binnen. Na een half uur is het weer raak voor de bezoekers. Een houdbaar schot verdwijnt onder de voeten van de keeper zo het doel in. In één van de spaarzame momenten dat Zwaagdijk wel bij het doel van de tegenstander komt weet het wel te scoren. Na een goede combinatie tussen meerdere spelers eindigt de bal bij Marcelino Post die de bal goed binnen tikt. Even is er hoop bij Zwaagdijk, maar al snel ligt de bal weer in het doel bij Zwaagdijk. Uit een vrije trap mag een Egmondia speler geheel vrij binnen koppen. Toch komt Zwaagdijk nog even dichterbij in de eerste helft. Ruud Groot weet de bal binnen te koppen na een vrije trap van Marcelino Post. Zo gaan beide ploegen rusten na een doelpuntrijke eerste helft. Zwaagdijk 1 -Egmondia

In de tweede helft moet er uit een ander vaatje getapt worden door Zwaagdijk, maar het wordt niet veel beter. Er worden wat meer duels gewonnen en iets beter gevoetbald. Er ontstaan ook kansen. Zo komt Jochem Oudeman twee keer alleen voor de keeper, maar hij weet het doel niet te vinden. Egmondia weet nog wel twee keer het doel te vinden. De 2-6 komt voort uit een vrije trap die opnieuw wordt ingekopt door Egmondia. De laatste goal valt door het meerdere malen maar half ingrijpen van de verdedigers.

Dit is alweer het derde verlies met hele grote cijfers deze competitie en Zwaagdijk zal zich toch eens moeten gaan herpakken, want als ze zo door gaan zal de weg naar boven niet snel worden in geslagen. Aanstaande zondag mag er aangetreden worden tegen WBSV.

Opstelling Zwaagdijk:

Jasper Buis, Jos Boon, Hein Boon, Rick Deken, Guy Zanoli, Ruud Groot, Patrick Neefjes, Arjan Schouten (75. Rene Goedhart), Pjotr Horszczaruk (80. Boy Sijm), Jochem Oudeman, Marcelino Post (75. Aron Verdonk)

Share Button

Reacties zijn gesloten.