Knollendam 1 – Zwaagdijk 1 8-3

06-10-2013

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Knollendam op het programma. Na vier wedstrijden hebben beide teams 4 punten. Vandaag ontbreken onder andere Ruud Ursem, Jos Boon, Arjan Schouten, keeper Robertjan Jansen, Korneel Neefjes en Rens van Diepen.

Zwaagdijk begint best goed aan de wedstrijd en legt een redelijk spelletje neer op het kunstgrasveld in Knollendam. Marcelino wordt middels een lange bal van Hein Boon de diepte in gestuurd, maar een verdediger weet net optijd te corrigeren. Na 20 minuten lijkt Knollendam wat beter in het spel te komen. De linksvoor die later naar rechtsvoor ging weet aan de linkerkant van Zwaagdijk Guy Zanoli uit te spelen en schiet vanuit een scherpe hoek schitterend binnen. Het doelpunt wordt echter afgekeurd, want de bal is eerder al over de zijlijn geweest. Even later is het Hein Boon die een bal van de achterlijn weet te halen, zodat een achterstand voorkomen wordt. De volgende keer bleek het wel raak te zijn voor Knollendam. Over de rechterzijde van Zwaagdijk weet Knollendam door te breken en na een voorzet ligt de 1-0 erin. Zwaagdijk probeert hierna iets terug te doen. Ruud Groot wordt de diepte in gestuurd en wordt binnen de 16 meter van Knollendam gevloerd. Waar je denkt aan een penalty lijkt de grensrechter gevlagd te hebben voor buitenspel. Dit tot grote verbazing aan Zwaagdijker zijde. Zo gaan de teams de rust in met een 1-0 stand voor Knollendam.

Pjotr Horszczaruk komt erin voor Sjors Koeman die na een tik op de bovenbeen niet aan de tweede helft kan beginnen. Het is Knollendam die vlak na rust op 2-0 komt. Even later doet Zwaagdijk iets terug. De goed ingevallen Pjotr Horszczaruk maakt met het hoofd de 2-1. Misschien valt er vandaag dan toch iets te halen voor Zwaagdijk. Dit zou echter een illusie blijken want in no-time staan de 3-1 en 4-1 op het scorebord. Vervolgens komt Zwaagdijk na een voorzet van Aron Verdonk via Jochem Oudeman op 4-2. Vlak hierna maakt Knollendam de 5-2 en 6-2. Jochem Oudeman maakt na een pass van Pjotr de 6-3. Waarna Knollendam in de laatste 10 minuten nog de 7-3 en 8-3 maakt. Een hele aparte tweede helft met 10 doelpunten.

Zwaagdijk doet vandaag dus geen goede zaken en lijkt even pas op de plaats te moeten maken. Met 4 punten uit 5 wedstrijden is het een tegenvallende start van het seizoen die we niet verwacht hadden. De vele blessures zijn mogelijk voor een deel de oorzaak. Volgende week mag Zwaagdijk thuis aantreden tegen Egmondia.

Opstelling Zwaagdijk:

Jasper Buis; Sjors Koeman (46. Pjotr Horszczaruk), Hein Boon, Rick Deken, Guy Zanoli; Ruud Groot, Patrick Neefjes, Rene Goedhart; Aron Verdonk, Jochem Oudeman, Marcelino Post

Share Button

Reacties zijn gesloten.