Zwaagdijk VE2 – DESS VE1 5-4

6 oktober 2013

De rood witte vlag hangt aan de top vandaag. Waar deze kleuren voor staan mag een ieder zelf invullen, het is in ieder geval niet de kleur van DESS. Sterker nog; DESS had wel een elftal op de been gekregen maar hun Edmon Keukens shirts waren plotseling ‘verdwenen’? RKVV Zwaagdijk had nog wel een tas liggen met een compleet tenue van de plaatselijke kapsalon, Knipping (of zoiets??).

De wedstrijd staat vandaag olv gelegenheidsscheidsrechter Richard Zanoli. Ervaring heeft hij nog niet, zeker wanneer de grensrechter om een vlag vraagt: ‘vergeten’ Vlag

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd ziet DESS toch wel de meerdere in Zwaagdijk, Nieuwe Pelle geeft een steekbal op de oude Pelle die oog-in-oog met de keeper beheerst inschiet: 1-0. Even later is het de oude Pelle die  2-0 intikt na een prachtige voorzet van onze Poolse linkshalf, Pietrski.

Het lijkt een makkelijke overwinning te worden maar DESS weet zich terug te vechten door de 2-1 te maken. Kort daarop is het de nieuwe Pelle die onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied en Ted Sijm weet de penalty beheerst in de rechterbovenhoek in te schieten: 3-1. Daarna begint Zwaagdijk de grip op de wedstrijd te verliezen en krijgt de linkerspits van DESS de gelegenheid om van buiten de zestien meter de bal prachtig in te schieten achter Peter Beers: 3-2 en dat is tevens de ruststand.

Na de theepauze wordt de Zwaagdijkse formatie van 4-3-3 naar 4-4-2 gebracht om het middenveld meer te steunen. DESS blijkt over meer middenvelders te beschikken dan Zwaagdijk en in het begin van de tweede helft lijkt Zwaagdijk daar nog steeds niet mee om te kunnen gaan wat resulteert in weer een DESS doelpunt: 3-3. Zwaagdijk is gebroken!

Na de aftrap weer genomen te hebben komt Zwaagdijk toch weer in hun spel. Zeker als nieuwe Pelle de bal krijgt aangespeeld van de middenvelder met zeebenen en die via een slepende beweging langs de laatste man gaat en beheerst de bal met zn linkervoet in de verste hoek schiet: 4-3. Daarna volgen nog een aantal doelpogingen waar geen doelpunt uitkomt. Voorzitter Cees probeert het nog wel van afstand, maar dat levert geen doelpunt op. Tot het moment dat de voorzettenman de bal vanaf rechts hoog inspeelt precies op de schoen van de nieuwe Pelle  die de bal zonder twijfelen in 1x inschiet: 5-3pelle

Net als vorige week wordt er nog een keer gescoord door DESS, maar dat is alleen voor de statistieken, uitslag 5-4.

Nieuwe Pelle

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.