ASV – Zwaagdijk 2-0

30 september 2013

Zwaagdijk trad vandaag aan voor de vierde wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een uitwedstrijd tegen ASV op het kleine veld in Venhuizen. ASV had tot vandaag nul punten en lijkt tot de zwakkeren uit de competitie te behoren. Zwaagdijk zou aan zijn stand verplicht zijn vandaag te winnen. Enkele wijzigingen waren er vandaag ten opzichte van de week ervoor. Rick Deken was nog niet volledig hersteld van zijn lichte hersenschudding en begon op de bank. Daar zat hij naast Jos Boon die weer is teruggekeerd van zijn knieblessure. Arjan Schouten was ook weer volledig inzetbaar en startte in de basis.

In de beginfase van de wedstrijd was ASV iets aan de betere hand. De Venhuizenaars zaten er kort en fel op. De opbouw van Zwaagdijk werd al vroeg verstoord. Zwaagdijk speelde hierdoor veel lange ballen. Ook was het spel chaotisch. Te weinig rust was er in het elftal waardoor de bal te weinig in de ploeg werd gehouden. In de beginfase ontstonden dan ook wat gevaarlijke momentjes in de buurt van het Zwaagdijkse doel. Later in de wedstrijd kreeg Zwaagdijk iets meer grip. Grote kansen werden echter nog niet gecreëerd. De eindpass ontbrak vaak. Dit gold voor beide teams. Zonder opgelegde kansen werd dan ook de rust bereikt.

Jos Boon verving na de rust Aron Verdonk en ging rechts op het middenveld spelen. De tweede helft begon voor Zwaagdijk beter. Zwaagdijk werd gevaarlijker. Er werd veel meer op de helft van de tegenstander gevoetbald dan dat dat in de eerste helft van de wedstrijd het geval was. Ruud Groot werd een keer vanaf links alleen voor de keeper gezet, maar zijn schot met links was te zwak. Niet veel later kon Arjan Schouten gevaarlijk doorlopen de zestien in. Hij werd daar ondersteboven gelopen. Een penalty leek hier op zijn plaats. De scheidsrechter stak ook meteen de fluit in de mond, maar besloot toch om er niet op te fluiten. Niet veel later viel Arjan uit met een spierblessure in de liesstreek. Rick Deken viel om die reden in. Zwaagdijk had nog enkele schietkansen gehad toen uiteindelijk toch de 1-0 viel. Een ASV-speler kwam vanaf de zijkant naar binnen en schoot van zo een twintig meter in de korte hoek. Keeper Robertjan Jansen ging hier in de fout. De bal was makkelijk houdbaar maar schoof onder zijn voet door. Deze domper kwam Zwaagdijk niet meer te boven. Er werd haastig gezocht naar de gelijkmaker. Dit lukte helaas niet. Integendeel. De 2-0 kwam zelfs nog op het scorebord toen wederom een afstandschot gelost werd. De bal werd van richting veranderd waardoor Robertjan dit maal kansloos was. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Een wedstrijd die gewonnen had moeten wonnen werd zo verloren. Een domper voor Zwaagdijk. Het had eigenlijk geen enkele grote kans weggegeven, maar door een persoonlijke fout en een van richting veranderd schot toch twee goals tegen. De kansen die Zwaagdijk miste en de penalty die werd ontnomen zijn daarom extra zuur. Volgende week speelt Zwaagdijk wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Knollendam.
Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen; Jasper Buis, Hein Boon, Patrick Neefjes, Sjors Koeman; Aron Verdonk (46. Jos Boon), Arjan Schouten (75. Rick Deken), Marcelino Post, René Goedhart; Jochem Oudeman, Ruud Groot.

Share Button

Reacties zijn gesloten.