Spirit B2- Zwaagdijk B1 1-3

22-09-2013

Het was een warme zondagmiddag, net iets te warm vonden de meeste spelers. We moesten voetballen tegen Spirit B2, Spirit is in principe om de hoek dus we gingen met de fiets. Zwaagdijk had genoeg zelfvertrouwen gekregen door de wedstrijd van de week ervoor (17-1), dus we waren overtuigd dat we dit konden winnen zelfs zonder onze snelle spits Laurens, die afwezig was.

Het duurde even voordat we konden beginnen omdat er geen scheidsrechter was, maar toen die ten langen leste aankwam konden we beginnen. Zwaagdijk begon aanvallend en was in de mogelijkheid om een aantal mooie acties te  maken. Helaas liepen deze acties niet uit in doelpunten. Iedereen leek we wat langzamer als normaal door de warmte, ook de spelers van Spirit leken wat langzamer te reageren. Mede door de mindere oplettendheid van de defensie van Spirit, kwam Nils erlangs en kon scoren door de bal mooi binnen te schieten. Vervolgens kon Zwaagdijk het nog goed dichthouden en Spirit had niet veel kansen. Het duurde daarna even maar Zwaagdijk wist voor de rust nog een keer te scoren. Jan kon de bal na een goede loopactie zo het doel in schieten en het was toen 2-0. Hierna leek Zwaagdijk was in te zakken en kreeg Spirit iets meer kansen. Bij één van deze kansen kwam een speler van Spirit zo goed voor het doel vrij dat ingrijpen noodzakelijk was. Met een goede tackel op de bal werd de scoringskans ontnomen, helaas zag de iets anders en hij vond dat het niet een tackel op de bal was en dus een penalty. Gelukkig werd de bal op de paal geschoten en kon Zwaagdijk met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust waren er een paar wijzigingen in het elftal van Zwaagdijk. Zwaagdijk begon weer aanvallend en probeerde een paar kansen te creëren helaas lukte dit niet helemaal. Uiteindelijk lukte het toch om door de defensie van Spirit te komen maar helaas werd er niet gescoord. Maar ook Spirit werd sterker en begon aanvallender te spelen. Gelukkig tikte ze niet altijd even goed over en lukte te het nog niet om te scoren. Vervolgens wist Zwaagdijk wel te scoren door een mooie trap van Keir die mooi het doel in vloog.  Helaas wist Spirit toch nog een keer te scoren en zo werd de eindstand bepaald op 1-3.

Volgende week moeten we tegen KGB op ons eigen complex, hopelijk winnen weer.

Opstelling: Sem Wagemaker – Thom Goedhart – Rick Meyer – Mees Laan – Chris Schouten – Trijntje Laan –Mark Botman- Keir Dekker –Nils Dekker-Tim Neefjes – Jan Komen

Wissels: Bas Kuip, Anna Wittenberg

Share Button

Reacties zijn gesloten.