Zwaagdijk – St George 2-2

22 september 2013

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen de koploper na twee wedstrijden. Sint George won beide wedstrijden met overtuigende cijfers en zonder tegen goal. Het was aan Zwaagdijk om daar verandering in te brengen. Zwaagdijk heeft nog steeds veel afwezigen. Zo zijn Rens van Diepen, Ruud Ursem, Korneel Neefjes en Jos Boon nog steeds geblesseerd. Pjotr Horszczaruk was vandaag afwezig. Zijn plaats werd ingenomen door de van vakantie terug gekeerde Ruud Groot.

Zwaagdijk wil graag voor uit voetballen en de tegenstander vroeg onder druk zetten. Dit gebeurde echter niet goed, waardoor er ruimte ontstond voor Sint George om te voetballen. Hoewel Sint George licht veld overwicht had hoefde keeper Rober-Jan Jansen in het begin van de wedstrijd niet in actie te komen. Na een half uur is het echter wel raak voor Sint George. Uit een afgeslagen corner van Zwaagdijk speelt Sint George het goed uit en word er onhoudbaar binnen geschoten van randje zestien. Sint George kan niet lang genieten van de voorsprong, want nog geen minuut later is het 1-1. Aron Verdonk weet zichzelf goed vrij te spelen en bereikt de vrij gelopen Jochem Oudeman. Die aarzelt niet en schiet de bal binnen. Kort voor rust is het toch weer Sint George die dichtbij de voorsprong is, maar Robert-Jan Jansen wist het één op één duel te winnen.

In de kleedkamer werd er op gehamerd dat het beter en scherper moest. Er was echter niet veel veranderd ten opzichte van de eerste helft. Het bleef erg rommelig aan Zwaagdijkse kant en te vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Zwaagdijk kwam na twintig minuten in de tweede helft op achterstand. De scheidsrechter gaf erg makkelijk een penalty nadat Jasper Buis van twee meter op de arm (die hij nota bene langs het lichaam hield) werd geschoten. Zwaagdijk ging meer vooruit voetballen na deze tegen treffer en gaf daardoor ruimte weg achter de verdediging, maar Sint George wist hier niet van te profiteren. Er kwamen voor beide ploegen geen echte grote kansen meer. Vijf minuten voor tijd was het toch bijna raak voor Zwaagdijk. Na een harde voorzet van Patrick Neefjes kopte Ruud Groot de bal goed binnen, maar de keeper van Sint George had hem met een geweldige reflex eruit. Even goed kwam de 2-2 er voor Zwaagdijk. In de laatste minuut van de wedstrijd is het de door geschoven Rick Deken die de goed voor gegeven bal van Boy Sijm binnen kopt. Al weet Rick het daarna zelf niet meer, want hij werd vol op zijn hoofd geraakt tijdens het koppen.

Zo hield Zwaagdijk toch nog een punt over tegen Sint George. Aankomende week moet Zwaagdijk het tegen ASV 55 opnemen. Normaal gesproken moeten dat drie punten zijn, maar Zwaagdijk is niet overtuigend gestart en zal er elke wedstrijd vol voor moeten gaan.

Opstelling Zwaagdijk:

Robert-Jan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken (90. Joost Fischer), Sjors Koeman (65. Arjan Schouten), Rene Goedhart, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Marcelino Post, Jochem Oudeman, Aron Verdonk (80. Boy Sijm)

Share Button

Reacties zijn gesloten.