SSV – Zwaagdijk 0-1

15 september 2013

De tweede wedstrijd van de competitie mocht Zwaagdijk aantreden in een uitwedstrijd tegen SSV uit Stompetoren. Het blijkt de laatste jaren een lastige uitwedstrijd, want de afgelopen jaren is er verloren in Stompetoren. Evenals vorige week ontbreken veel basisspelers. Jochem Oudeman, Rick Deken en keeper Robertjan Jansen zijn er weer bij. Korneel Neefjes, Rens van Diepen en Arjan Schouten zijn geblesseerd geraakt in de eerste competitiewedstrijd. Jos Boon en Ruud Ursem zijn de andere geblesseerden. Ruud Groot ontbreekt vanwege vakantie.
In de eerste minuut is het SSV die Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen op de proef stelt die netjes redding brengt. Van beide kanten wordt redelijk gevoetbald. Beide teams zijn niet heel dreigend. Het is Zwaagdijk die in het eerste kwartier een klein overwicht heeft, maar weet geen grote kansen te creëren. Vervolgens krijgt SSV een klein overwicht en speelt meer op de helft van Zwaagdijk. Zwaagdijk trainer Hans Knijn zet zijn formatie na een halfuur anders neer waarbij Jochem Oudeman van het middenveld de spits in gaat. Vlak voor de rust wordt Jochem de diepte in gestuurd en geeft een voorzet op de vrij staande Pjotr Horszczaruk. Helaas weet Pjotr deze kans niet te verzilveren. Het is ook de enige kans in de eerste helft.
Zwaagdijk begint goed aan de 2e helft en heeft het overwicht. Het is Marcelino Post die een prima voorzet geeft op Pjotr, maar die weet deze kop kans niet te verzilveren. Aron Verdonk is dichtbij middels een schot van 14 meter die naast gaat. Patrick Neefjes gaat na 60 minuten de combinatie aan met Jochem Oudeman en via de kluts komt de bal bij Aron die hard op de keeper schiet. Zwaagdijk krijgt diverse kansen om de 0-1 te maken. SSV daarentegen creëert weinig. De verdediging van Zwaagdijk staat als een huis. Een vrije trap voor Zwaagdijk wordt bij de 2e paal neergelegd waar Jochem een kop kans krijgt. Ook deze kans wordt niet benut. Zo’n 10 minuten voor tijd is het de prima spelende Rick Deken die doorschuift en een combinatie aangaat. De combinatie verloopt niet soepel, maar Rick jaagt goed door op de keeper van SSV. De keeper weet de bal net aan weg te werken. De bal komt door de lucht bij Marcelino Post die bekwaam de bal in het nagenoeg lege doel weet te schieten. Eindelijk is de verdiende 0-1 op het scorebord. SSV probeert nog door te drukken, maar grote kansen levert dit niet op.

Zo wint Zwaagdijk deze lastige uitwedstrijd met een verre van volledig elftal. Complimenten voor de spelers van Zwaagdijk en goed om te zien dat Jochem, Rick en Robertjan er weer bij zijn. Volgende week mag Zwaagdijk aantreden in een thuiswedstrijd tegen koploper Sint George.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis, Rick Deken, Hein Boon, Sjors Koeman;
René Goedhart, Patrick Neefjes, Marcelino Post, Jochem Oudeman; Pjotr Horszczaruk, (65. Guy Zanoli), Aron Verdonk

Share Button

Reacties zijn gesloten.