MOC 1 – Zwaagdijk 3-0

05-05-2013

Zwaagdijk mocht voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen naar Midwoud om uit te spelen tegen MOC. Bert van Diepen ontbreekt vanwege een knieblessure. Ruud Ursem keert terug in de basis. Op de bank beginnen Joost Fischer, Arjan Schouten en Guy Zanoli.

Zwaagdijk begint goed aan de wedstrijd en is regelmatig gevaarlijk voor het doel van MOC. De verdediging van MOC lijkt in de eerste fase van de wedstrijd redelijk kwetsbaar. Diverse spelers van Zwaagdijk komen in kansrijke positie, maar helaas wordt niet gescoord. Gedurende de 1e helft begint de thuisploeg wat beter te combineren en komt daarmee beter in de wedstrijd. Waar Zwaagdijk het eerste halfuur wat sterker is en zeker dreigender, is het laatste kwartier van de 1e helft voor MOC. Hele grote kansen worden niet gecreëerd door de thuisploeg en indien men dreigend is weet Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen de bal te pareren. De teams gaan rusten met een stand van 0-0.

De tweede helft komt MOC sterk uit de startblokken en wordt Zwaagdijk teruggedrongen. Binnen 5 minuten weet MOC te scoren en is de stand 1-0. Binnen een kwartier weet MOC de 2-0 op het scorebord te zetten. Het spel van Zwaagdijk wordt wat slordiger. Zwaagdijk topscorer Ruud Ursem wordt gewisseld voor Arjan Schouten. Ruud heeft met 18 doelpunten een belangrijk aandeel gehad in het totale puntenaantal en heeft een uitstekend seizoen gespeeld. Zwaagdijk probeert door wat aanvallender te spelen vanuit het middenveld iets te forceren. Eenmaal is het Hein Boon die de keeper van MOC test met een schot van 18 meter. Verder zijn het met name corners die Zwaagdijk krijgt, maar hier wordt de ploeg niet gevaarlijk uit. Joost Fischer valt 20 minuten voor tijd in voor Rens van Diepen. MOC blijft ook in de slotfase van het duel dreigend en weet uit een scrimmage voor het Zwaagdijker doel de 3-0 op het scorebord te zetten.

Zo weet Zwaagdijk het laatste competitieduel van seizoen 2012-2013 niet winnend af te sluiten. Zwaagdijk eindigt hiermee op de 5e plaats in de competitie en dat is helaas net één plaatsje tekort voor het spelen van nacompetitie.
De wegen van trainer Paul Groot en Zwaagdijk scheiden zich na dit seizoen. Paul, namens de spelersgroep, bedankt voor je inzet en we wensen je alle goeds.

Tot volgend seizoen.

Opstelling Zwaagdijk:
Robert-Jan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Rens van Diepen, Rick Deken (70. Joost Fischer); Jos Boon, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Ruud Beers; Jochem Oudeman, Ruud Ursem (65. Arjan Schouten)

Share Button

Reacties zijn gesloten.