Zwaagdijk – Sporting S 1-0

28-04-2013
Zwaagdijk moest de laatste thuiswedstrijd van het seizoen aantreden tegen Sporting S. Jochem Oudeman was terug van vakantie en begon vandaag weer in de basis. Ruud Ursem was weer terug na een blessure en begon op de bank.

Beide ploegen begonnen niet goed. Het was aan beide kanten erg onrustig en de bal werd zelden langer dan een paar passes in de ploeg gehouden. Zwaagdijk hanteerde veel te vaak de lange bal en kwam zo niet tot kansen. Sporting S kreeg wel een grote kans. Uit een afgeslagen corner kwam de bal net buiten de zestien terecht. De bal werd goed geplaatst ingeschoten, maar keeper Robert-Jan Jansen tikte de bal prachtig uit doel. Ondanks dat Zwaagdijk niet goed speelde kwam het toch op voorsprong. De laatste man van Sporting S leverde zo de bal in bij de al ingevallen Ruud Ursem die omspeelde de laatste man en schoot hem beheerst binnen. Zo gingen de ploegen met een 1-0 stand rusten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Zwaagdijk was wel iets sterker, maar wist niet erg te overtuigen. Er kwamen nog wel kleine kansen voor Zwaagdijk, maar de laatste pass was elke keer net verkeerd. Sporting S stelde daar weinig tegen over. Alleen bij corners werd Sporting S gevaarlijk, maar dat kwam vooral door het onrustige uitverdedigen van Zwaagdijk.

Zo werd de laatste competitiewedstrijd op eigen bodem gewonnen met 1-0. Volgende week wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen MOC. Zwaagdijk heeft het altijd lastig tegen MOC, maar het zou mooi zijn om de competitie af te ronden met een overwinning.

Opstelling Zwaagdijk:
Robert-Jan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Rens van Diepen, Joop Groot (30. Ruud Ursem), Jos Boon, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Rick Deken, Jochem Oudeman, Ruud Beers (80. Sjors Koeman), Jochem Oudeman

Share Button

Reacties zijn gesloten.