Zwaagdijk – Twisk 3-2

Afgelopen zondag 5 mei stond een belangrijke revanche wedstrijd op het programma, aangezien we de vorige keer de punten in Twisk achterlieten. Ook deze keer kwamen de oudjes uit Twisk met een sterk verjongd elftal opdraven, dus makkelijk zou het niet worden. We begonnen sterk aan de wedstrijd en waren veel in de aanval, maar Twisk had een goed tikkend middenveld en wist geregeld in het strafschopgebied van Zwaagdijk te komen. Gelukkig was het  afmaken een minder sterk punt van ze, zodat Piet in de eerste helft de nul wist te houden. Bij Zwaagdijk was dat gelukkig anders. Een goede opbouw vanaf het middenveld resulteerde in het vrijspelen van Hattrick aan de rechterkant. Een logische voorzet zat er aan te komen. De achterhoede van Twisk dacht dat, de linksvoor van Zwaagdijk dacht dat, de keeper dacht dat en ook voor Hattrick was het verrassend dat de bal over de keeper heen in het doel belandde: 1 – 0.

Zwaagdijk kreeg de smaak te pakken en drukte door. Een aanval van links via de hardwerkende Marcel die de bal op Pieter plaatste, weer terug op Marcel (met een beetje geluk),  Marcel speelt naar Hattrick en Hattrick scoort. Een doelpunt uit het boekje en met 2 – 0 de kleedkamer in.

Daar wachtte ons Opa Dorus op, die de afgelopen weken aan het ziekbed gekluisterd was en die ons motiveerde met de opmerking dat ie nog nooit zo’n droevig spelend veteranen 2 had gezien. Dorus  was weer beter.

Uiteraard kwamen we hierdoor sterker uit de kleedkamer om de tweede helft te spelen. Ted en Jan eruit, Timo en Cees er in, wat kon er nog mis gaan. Nou vrij veel. Na een kwartier van gemiste kansen en het uitvallen van onze nieuwe assistenman Corné stond het er belabberd voor. En zoals de voetbalwet gaat: Dan valt het doelpunt aan de andere kant. Twisk had een goede aanval over links en speelde onze gehele achterhoede zoek. Een pass naar de vrije man in de 16 en het tegendoelpunt was bijna een feit, ware het niet dat ondergetekende dit door een subtiele overtreding wist te voorkomen.  Helaas was dat het scherpe oog van scheidsrechter Siemen niet ontgaan en de bal lag op de stip. En of de duvel ermee speelde, net als vorige week, dook Piet weer over de bal heen en lag de bal in het doel: 2 – 1.

We moesten toen toch weer aan het werk en onder snikhete omstandigheden  kwamen we zowaar in de buurt van het doel van Twisk. Eigenlijk kwam het doelpunt uit de lucht vallen. Cees draait wat met de bal in de buurt van de achterlijn en speelt hem opeens terug richting de 16, waar ondergetekende was vrijgelopen en in een keer de bal op doel schiet: 3 – 1. Een bevrijding.

Moe gespeeld moesten we in de laatste minuut nog een doelpuntje van Twisk incasseren wat ons waarschijnlijk de tweede plaats kost, maar met de volle drie punten hebben we het drama van Twisk weer rechtgezet.

Ondergetekende

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.