Dess 1 – Zwaagdijk 1 0-2

21- 04-2013
Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor een uitwedstrijd in Sijbekarspel Benningbroek. Zwaagdijk speelde tegen DESS. Voor vandaag stond DESS met vier punten onderaan op de ranglijst. Zwaagdijk was vandaag daarom aan hun stand verplicht om te winnen. Jochem Oudeman was er vandaag niet bij vanwege vakantie. Arjan Schouten en ook Sjors Koeman voegde zich na een lange tijd van afwezigheid weer bij de selectie. Zij begonnen samen met Jasper Buis op de bank. Joop Groot startte daardoor in de basis.
Zwaagdijk kreeg in de beginfase van de weedstrijd heel veel ruimte. Te vaak werd echter voor de moeilijke oplossing gekozen. Sommige spelers liepen ook te veel met de bal. Had zwaagdijk veel simpeler gevoetbald hadden misschien nog meer kansen gecreëerd kunnen worden. Want ook zonder dit te doen, creëerde Zwaagdijk in de eerste helft veel kansen. Bert van Diepen miste er twee, waarvan een voor een leeg doel. Guy Zanoli kwam een keer alleen voor de keeper, maar treuzelde te lang. Patrick Neefjes kreeg de bal voor de voeten in de zestien, maar schoot tegen een DESS-verdediger op. DESS kon daar niets tegenover zetten. Een zondagschot van zo een dertig meter belandde nog op de paal, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Robertjan Jansen hoefde alleen op te treden bij lange ballen die naar voren werden gespeeld. Deze verwerkte hij allemaal keurig.
Doordat Zwaagdijk de kansen had gemist, werd er gerust met een 0-0 stand. In de rust werd er op gehamerd om niet te moeilijk te voetballen en voor simpele oplossingen te kiezen. In de tweede helft veranderde dit echter niet zo zeer. Toch wist Zwaagdijk weer wat kansen te creëren. Na een opbouw kwam de bal bij Rick Deken terecht op het middenveld. Hij speelde door de lucht Ruud Beers aan die de bal breed kon koppen richting Bert van Diepen. Bert kon weer alleen op de keeper af en dit keer was het wel raak. De bevrijdende 0-1 stond op het scorebord. Arjan Schouten en Jasper Buis waren inmiddels ingevallen en de wedstrijd leek gespeeld. DESS wist ook in de tweede helft weinig te creëren. Een keer moest Hein Boon in de zestien nog ingrijpen met een sliding en een keer kon in de kluts en DESS-speler het doel onder vuur nemen, zijn schot ging echter over. Zwaagdijk werd een paar keer met een corner nog gevaarlijk. De 0-2 die op de valreep nog viel kwam ook uit een corner. Een corner van Ruud Beers werd bij de eerste de paal dit keer niet door Ruud Groot beroerd. Hij liet lopen waardoor de bal bij Sjors Koeman terecht kwam. Sjors leek de bal maar half te raken, maar de bal rolde toch het doel in. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het laatst.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt Zwaagdijk vast te staan op de vijfde plek. Zwaagdijk staat 4 punten achter op Berkhout en 12 punten voor op MOC. Volgende week speelt Zwaagdijk de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Er wordt dan gespeeld tegen Sporting S. Deze ploeg uit Schermerhorn staat op dit moment op de achtste plek.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Joop Groot, Hein Boon, Rens van Diepen (65. Jasper Buis), Rick Deken; Jos Boon (75. Sjors Koeman), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Guy Zanoli (60. Arjan Schouten); Bert van Diepen, Ruud Beers.

Share Button

Reacties zijn gesloten.