Zuidermeer – Zwaagdijk 1-4

21-4-2013

Zwaagdijk moest vandaag uit bij Zuidermeer. Er staat voor Zwaagdijk niks meer op het spel, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat het seizoen goed afgesloten word. Bert van Diepen en Jos Boon waren weer beter en begonnen in de basis.

Zwaagdijk begon erg onrustig op het slechte veld van Zuidermeer. Binnen een minuut had Zuidermeer al op voorsprong kunnen komen, maar de bal belande in het zijnet. Zwaagdijk nam daarna het initiatief en zo kwamen er ook kansen. Zo stuurde Jochem Oudeman Ruud Groot de diepte in. Die kon alleen door op de keeper af, maar hij treuzelde te lang en de verdigers van Zuidermeer ontfutselde hem weer de bal en zo was de kans verkeken. Ook Bert van Diepen kwam alleen op de keeper af, maar de keeper pakte het stifje van Bert goed. Zuidermeer zette daar in de eerste helft erg weinig tegen over en de paar hoge ballen die door kwamen pakte keeper Robert-Jan Jansen goed. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begon Zwaagdijk beter te voetballen. Zwaagdijk zocht meer de combinaties over de grond wat een stuk beter ging dan de lange halen naar voren. Zwaagdijk kwam al snel in de tweede helft op voorsprong. Hein Boon wist Jochem Oudeman uit een vrije trap te bereiken en die kopt de bal goed binnen. Niet veel later maakte Zwaagdijk ook de 0-2. Guy gooide de bal in de loop van Patrick Neefjes die de bal goed van net buiten de zestien binnen schoot. Zwaagdijk bleef aanzetten en uit een goed geplaatste vrije trap scoorde Hein Boon de 0-3. Daarna werd het slordiger aan Zwaagdijkse zijde en wist Zuidermeer ook te scoren. Uit een afgeslagen corner werd er van buiten de zestien geschoten. De bal werd niet goed verwerkt door de keeper van Zwaagdijk en in de rebound werd de bal binnen geschoten. Zwaagdijk pakte het daarna weer beter op en kon zo ook nog de 1-4 maken. Bert van Diepen wist uit een voorzet van Hein Boon te scoren met zijn hoofd. Zwaagdijk zou ook nog de 1-5 maken, maar de goal van Hein Boon werd onterecht afgekeurd. Hij stond volgens de scheidsrechter buitenspel.

Zo won Zwaagdijk de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Zuidermeer. Volgende week moet Zwaagdijk het opnemen tegen de nummer laatst van de competitie Dess. Normaal gesproken moet er daar ook gewonnen worden.

Opstelling Zwaagdijk:
Robert-Jan Jansen, Jasper Buis (60. Joop Groot), Hein Boon, Rens van Diepen, Rick Deken (75. Joost Fischer), Ruud Beers, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jos Boon (45. Guy Zanoli), Bert van Diepen, Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.