Zwaagdijk – Victoria O 1-5

07-04-2013

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Victoria O uit Obdam op het programma. Het betekent een wedstrijd van de nummer 5 tegen de nummer 4 van de competitie. Victoria O heeft vóór deze wedstrijd wel 9 punten meer met een wedstrijd meer gespeeld dan Zwaagdijk. Een belangrijk duel voor beide teams. Victoria O heeft nog kans op het kampioenschap. Zwaagdijk wil winnen om de mogelijkheid op de nacompetitie open te houden. Een behoorlijk gehavend Zwaagdijk aan het begin van deze wedstrijd. Ruud Ursem ontbreekt de laatste weken. Daarnaast zijn Bert van Diepen en Jos Boon ziek en beginnen beiden op de bank.

Zwaagdijk begint sterk aan de wedstrijd en geeft Victoria O zeer goed partij. Victoria O oogt wat zenuwachtig en gehaast. Zwaagdijk is met Jochem Oudeman en Robertjan Jansen in de spits regelmatig dreigend. Na zo’n kwartier spelen is het Jochem Oudeman die zeer attent is en z’n punt van de schoen de bal weet te schieten en de keeper verschalkt, 1-0. Rechtsback Jasper Buis valt helaas na 20 minuten uit met een hamstringblessure waar hij net een aantal weken van is hersteld. Bert van Diepen moet dan toch binnen de lijnen en gaat in de spits spelen. Robertjan Jansen gaat van de spits naar de rechtsback. Even later komt Victoria O gevaarlijk door en creëert een man meer situatie en weet dit goed uit te spelen waardoor de 1-1 op het scorebord komt. Even later krijgt Zwaagdijk heel gemakkelijk een penalty tegen doordat een verdediger een sliding inzet en hierbij z’n gezicht beschermd met de handen, omdat de bal richting z’n gezicht komt. Waar de meeste scheidsrechter hier gezichtsbescherming geen penalty vinden besluit de scheidsrechter van zondag dit wel te doen. De penalty wordt dwars door het midden binnen geschoten. Na de 1-2 van Victoria O is Zwaagdijk regelmatig gevaarlijk en weet kansen te creëren. Dit was het moment dat Zwaagdijk zeker op gelijke hoogte kon komen. Helaas werden de mogelijkheden en kansen niet verzilverd. Vlak voor rust komt Victoria O op 3-1 en lijkt op rozen te zitten. Bij een prima aanval wordt de verdediging uitgespeeld en de kans wordt verzilverd.

Bij rust blijkt het een lastige klus te gaan worden om de wedstrijd naar de hand van Zwaagdijk te gaan zetten. Dit zou ook zo zijn in de tweede helft. Victoria O wordt steeds sterker en Zwaagdijk steeds machtelozer. Een snelle aanval van Victoria O uit een vrije trap van Zwaagdijk luidt de 1-4 in. De 1-5 komt even later op het bord. Zo verliest Zwaagdijk deze thuiswedstrijd redelijk kansloos tegen Victoria O. De kans op het spelen van de nacompetitie lijkt nu een lastige zaak aan het worden. Volgende week mag Zwaagdijk het opnemen in een uitwedstrijd tegen Zuidermeer. Op naar de drie punten.

Opstelling Zwaagdijk:
Erik Boots; Jasper Buis (20. Bert van Diepen) (70. Jos Boon), Hein Boon, Rens van Diepen, Rick Deken; Ruud Beers, Ruud Groot, Patrick Neefjes, Guy Zanoli; Robertjan Jansen, Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.