Zwaagdijk VE2 – KGB 4-1

Zondag 17 maart mochten wij, de oudjes, weer eens de wei in om onze kunsten te vertonen aan alle belangstellenden langs de lijn. De consul had vrijdag het veld al gekeurd zodat we op tijd wisten dat het doorging. Dit tijdige keuren gaf aan Paul en Corné de ruimte om in deze topper tegen koploper KGB gewoon afwezig te zijn. Paul hoefde de website niet bij te houden en Corné kon even bij komen van de verbouwing en verhuizing van de winkel  in Alkmaar. Zonder deze sponsoren zou het een moeilijke partij worden ware het niet dat er waardige vervangers waren gevonden in de personen van Marc en Chris.

Bij de wedstrijdbespreking kwamen we er ook achter dat de assisten man (de echte) er ook weer bij was al begon hij nog op de bank. Timo die was ook gevraagd er te zijn en dat was hij ook. In zijn knappe kleren wel te verstaan. Een groot deel van deze selectie had ervoor gekozen om bij wijze van ontspanning voor deze topper hun heil te zoeken in de krachten van Bacchus. Ze zijn met grote getallen gespot in de MFA bij de fantastische show-avond van de donderstienen.

Geweldige acts hebben we gezien en er van genoten. We hebben met zijn allen maar gestemd op de veldhoveniers die moeten ten slotte er voor zorgen dat wij op een geweldige grasmat onze talenten kunnen tonen. Deze lui zijn dus ware artiesten en van vele markten thuis. Hulde mannen! Ik heb er goed opgelet dat de spelers allen op tijd toch naar de uitgang gingen, om aan te nemen dat ze hun ledematen en hoofd te rusten hebben gelegd. Om 04.00 uur was er niemand meer en toen kon ik ook met een gerust hart  eindelijk naar huis.

Om even na tien uur zondagochtend was ik weer present bij onze onovertroffen gastvrouw Margreet, om te kijken of iedereen wel op tijd weer uit dat bed was gekomen. Grote schrik sloeg mij om het hart toen KGB op volle oorlogssterkte (dus met de wereld beroemde spits in West-Friesland Richard Bulterman waar we niet op gerekend hadden) was uitgerukt, en al om 10.07 uur onze kantine overspoelde. Hieruit bleek wel dat KGB vastbesloten was om de koppositie met hand en tand te verdedigen. Om even over half elf waren onze strijders ook allen aanwezig en gingen we om kleden. De coach maakte de opstelling bekend en hier uit bleek dat de aanval de beste verdediging is want we begonnen met de bekende 4-3-3 opstelling. De tegenstanders waren hierdoor behoorlijk verrast wat na enkele schermutselingen stonden we al heel snel op een mooie 2-0 voorsprong door Marcelino en Jaap. Gedesillusioneerd keerde die eerder genoemde wereld beroemde spits na de rust niet meer terug op het veld. Hij had voetbal les gehad van ons en ging dat nu over brengen aan de selectie van KGB 1, misschien hebben zij er baat bij gehad.

Pelle scoorde nog even een goaltje en ging toe wisselen met de coach, vlak nadat de assisten man zijn rentree vierde. KGB kreeg nog een Lucky doelpuntje voordat wij de 4-1 eindstand op het telraam schoten. Wie dat deed weet ik effe niet meer ik was al aan het kuiltjes trappen geslagen. Dit was dus een mooie revanche op de eerder geleden 4-0 nederlaag in onze uitwedstrijd tegen KGB. Vanaf nu zijn we de trotse koploper maar dat betekent wel dat er nu op ons gejaagd zal worden.

PB

Share Button

Reacties zijn gesloten.