ASV ’55 – Zwaagdijk 2-3

17-03-2013

Voor vandaag stond een uitwedstrijd in Venhuizen op het programma. Het eerste van Zwaagdijk trad aan tegen ASV ’55. De Venhuizenaars hadden voor vandaag 10 punten en stonden daarmee ook op de tiende plaats van de ranglijst. Het elftal van Zwaagdijk kende enkele wijzigingen ten opzichte van de week ervoor. Ruud Ursem is op zijn werk geblesseerd geraakt en lijkt de rest van het seizoen uitgeschakeld. De van een schorsing teruggekeerde Jochem Oudeman nam vandaag Ruud zijn positie in de spits over. Keeper Erik Boots was een weekend weg. Veldspeler Robertjan Jansen ging daarom vandaag op doel. Jasper Buis liep vorige week een hamstringblessure op, waardoor Joost Fischer vandaag in de verdediging speelde. Guy Zanoli, Joop Groot en Sven Ursem hielden de bank warm.

Zwaagdijk begon aardig aan de wedstrijd en had vaak meer balbezit dan de tegenstander. Met enkele schoten werd Zwaagdijk af en toe gevaarlijk. Voordat echter grote kansen ontstonden moest Jos Boon de wedstrijd al verlaten. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie na een duel. Even probeerde hij het nog maar een snelle wissel volgde toch. Niet veel later werd het 0-1. Jochem Oudeman werd in de zestien aangespeeld en kon de bal over de keeper en verdedigers voorzetten. Bert van Diepen stond vlakbij de doellijn om de voorzet daar binnen te koppen. Zwaagdijk bleef daarna beter spelen dan de tegenstander. Enkele kansen op 0-2 ontstonden. Een afgeslagen corner werd door Patrick Neefjes bijna binnengeschoten. Later was Jochem Oudeman dichtbij de 0-2. Jochem wist een voorzet goed op doel te koppen maar de ASV-keeper redde knap. Het enige waar Zwaagdijk na de eerste helft echt ontevreden over kon zijn was dat de score niet groter was. ASV was, op één situatie waarin de gelegenheidskeeper onhandig uitworp, niet gevaarlijk geweest.

Joop Groot verving na de eerste helft Rens van Diepen die last had van zijn lies. In de tweede helft leek er aanvankelijk niets te veranderen aan het spelbeeld. De 0-2 viel dan uiteindelijk ook. Patrick Neefjes veroverde op het middenveld de bal en kon Guy Zanoli in de diepte aanspelen. Guy was snel genoeg om zijn bewaker van hem af te houden en schoot de bal knap langs de keeper. Dit leek op dit moment een bevrijdende treffer en misschien wel een weg naar een nog grotere uitslag. Dit sloeg echter helemaal om toen ASV een vrije trap binnen schoot en zo op 1-2 kwam. De Venhuizenaars gingen er weer in geloven en begonnen veel energie in de wedstrijd te steken. Zwaagdijk verloor in deze fase de controle. Vooral met corners en vrije trappen van de zijkant werd ASV gevaarlijk. In zo een situatie belande de bal al een keer op de lat en wist Zwaagdijk nog te ontsnappen. Jochem Oudeman had in deze fase nog een grote kopkans. Hij kopte een vrije trap van Hein Boon net naast. Later was het voor ASV wel raak. Een lange bal van achteruit werd door Joost Fischer ongelukkig verlengd. De bal belande zo pardoes in de voeten van een ASV-aanvaller en zo werd de 2-2 uiteindelijk gemaakt. Op de klok stonden nog zo een tien minuten. Beide teams wilden nog alles proberen om er een overwinning uit te slepen. Een vijfde treffer volgde al snel en gelukkig voor Zwaagdijk was dit de 2-3. Ruud Beers werd op rechts aangespeeld en slingerde de bal voor het doel. Ruud Groot rommelde daar met hoofd en schouder de bal over de lijn. Hierna werden door beide teams geen kansen meer gecreëerd en bleef de 2-3 op het scorebord.

Een wedstrijd die al gewonnen leek werd vandaag dus bijna nog uit handen gegeven. Gelukkig werd deze toch nog winnend afgesloten. Volgende week speel Zwaagdijk wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen DESS in Sijbekarspel Benningbroek. DESS staat met vier punten laatste op de ranglijst. Zwaagdijk zal volgende week dus aan zijn stand verplicht zijn om te winnen.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Rick Deken, Hein Boon, Rens van Diepen (46. Joop Groot), Joost Fischer; Ruud Beers, Ruud Groot, Patrick Neefjes, Jos Boon (20. Guy Zanoli); Bert van Diepen, Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.