Zwaagdijk – Kwiek 78 3-1

Zondag 10 maart 2013.

Na het slechte resultaat van vorige week tegen SSV, moest er vandaag aangetreden worden tegen de koploper. Dat betekende dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. Jochem Oudeman ontbrak nog vanwege zijn schorsing. Er was één wijziging in het team. Rens van Diepen begon in de basis in de verdediging waardoor Patrick Neefjes weer op het middenveld belande. Robert-Jan Jansen en Joost Fischer begonnen op de bank.

Kwiek begon zeer sterk aan de wedstrijd. Zwaagdijk had het de eerste 15 minuten erg zwaar. Gelukkig voor Zwaagdijk waren er geen grote kansen voor Kwiek. Na het eerste kwartier kreeg Zwaagdijk meer grip op het middenveld en begon het ook meer naar voren te spelen. Zo ontstond ook de eerste mogelijkheid voor Zwaagdijk. Ruud Groot speelde zich zelf goed vrij op het middenveld en schoof door en schoot van ongeveer 20 meter op doel. Helaas voor Ruud Groot keerde de keeper het schot. De 1-0 kwam er even later. Na een goede combinatie over links met Jos Boon en Ruud Ursem speelde Ruud Ursem de bal voor. Die bal werd mede onder druk van Ruud Beers door een Kwiek speler in eigen doel gewerkt. Het bleef gelijk op gaan de eerste helft en Kwiek kwam weer terug in de wedstrijd. Bij een corner werd de bal ongelukkig weggewerkt en kwam via de kluts op randje zestien voor de voeten van een Kwiek speler. Die aarzelde geen moment een schoot hem goed de lange hoek in. Zwaagdijk zou de eerste helft toch weer op voorsprong komen. Nadat de corner van Ruud Beers was afgeslagen kwam hij weer voor de voeten van hem. Hij speelde de bal bij de tweede paal waar Bert van Diepen hem knap binnen kopte.

Kwiek begon de tweede helft zoals ze ook de eerste helft begonnen. Ze gingen er vol in. Er ontstond ook een enorme kans voor Kwiek. Na een voorzet van rechts hadden ze hem voor het inkoppen, maar keeper Erik Boots pakte de bal goed. Zwaagdijk kwam maar moeilijk onder de druk uit. Evengoed kwam de 3-1 op het bord. Ruud Ursem wilde de bal vanaf links voor het doel van Kwiek gooien, maar raakte hem zo goed dat de bal zo over de keeper de verre hoek in viel. Kwiek bleef aandrukken, maar keeper Erik Boots wist de kleine kansjes die Kwiek kreeg te keren.

Zo wist Zwaagdijk deze zware wedstrijd te winnen door met veel inzet te spelen. Aankomende zondag moet Zwaagdijk het opnemen tegen ASV 55. Thuis werd er met 3-1 gewonnen. Het zou mooi zijn als Zwaagdijk ook de uitwedstrijd zou winnen.

Opstelling:
Erik Boots, Jasper Buis (30. Robert-Jan Jansen), Rens van Diepen, Hein Boon, Rick Deken, Ruud Beers, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jos Boon, Bert van Diepen (85. Joost Fischer), Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.