Zwaagdijk VE2 – Hauwert VE1 3-1

Zondag 3 maart 2013

Terwijl iedereen op zondagochtend zich nog eens een keertje omdraait, staan de veteranen al weer warm te lopen voor de kraker: De veteranen van Hauwert komen op bezoek. Dit geeft een enorme boost voor de Zwaagdijkse veteranen en dat vertaalt zich door met een grote selectie aanwezig te zijn. Vanwege deze luxe worden er maar liefst 3 spelers gesommeerd hun trainingspak aan te houden en Timo Kuip en Hans Mels worden niet eens genoteerd op het wedstrijdformulier! Dus zonder de vertrouwde ‘basis elf’ gaan we starten olv scheidsrechter Gerard Korver. Zwaagdijk speelt deze keer met de formatie 4 3 3 omdat Corne Jong heeft aangegeven lucht over te hebben en als rechtsbuiten wil vlammen. Zijn normale 10 minuten speeltijd zullen deze keer verpletterd worden. Jan Komen staat als midmid tegenover een goede bekende; Rob Houtsma. Aan Jan de zware taak om Rob af te stoppen en zijn eindpass eruit te halen. Zwaagdijk krijgt kansen genoeg maar de bal wil er maar niet in. Even later is het wel raak, een goede pass vanaf de rechterkant en Patrick weet mooi af te ronden, 1-0.  Even later komt een splijtende pass vanuit het midden door en Patrick slalomt om de keeper heen om de 2-0 er beheerst in te schieten. Hauwert komt er soms toch uit, maar dan stuiten ze toch weer op Ted en/of Jaap. Keeper Peter Beers had ook weinig te doen in zn 16 meter. Tot 2 minuten voor de rust: een speler van Hauwert wordt neergehaald op randje 16 en Rob Houtsma zal de vrije trap gaan nemen. Deze vrije trap weet hij met een prachtige curvebal in de kruising te schieten: 2-1. Dan is het rust en mogen we naar de thee.

Normaal gesproken worden wissels ingebracht, maar deze keer laat Cees de wissels in hun trainingspak. De tweede helft geeft verder hetzelfde beeld van de eerste helft, Zwaagdijk valt aan, scoort niet, Hauwert komt er niet uit, bal wordt veroverd, Zwaagdijk valt aan, scoort niet, etc… Totdat het moment komt van Corne, Patrick krijgt de bal aangespeeld van karel Bakker, Patrick speelt de bal door naar Corne die vanaf rechts de 16 binnen gaat, naar het midden trekt en met zijn linkervoet de bal inschiet. De keeper blijkt totaal verrast, kon er nog met 1 vinger bij en via de binnenkant van de paal valt de bal achter de doellijn: 3-1 . Even later valt Patrick  uit met een blessure en voor hem in de plaats Cees Sierkstra.

Komt Hauwert niet meer voor het doel van Zwaagdijk, jawel nog een laatste poging, maar het schot gaat (vlgs iemand die er heel dicht bij stond) 100 meter buiten zijn 16 meter gebied. Verder geen doelpunten meer en Zwaagdijk klimt door deze overwinning naar de tweede positie op de ranglijst met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten. Op naar het kampioenschap dus en volgens Dorus maakt het aantal wedstrijden niet uit, het gaat om de punten.

Een toeschouwer

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.