SSV – Zwaagdijk 2-1

03-03-2013

Zwaagdijk mocht vandaag in een uitwedstrijd aantreden tegen SSV. Op basis van de ranglijst valt er iets te halen in Stompetoren. Jochem Oudeman ontbreekt door een schorsing. Verder is het team compleet.
Het spel golft heen en weer. Het spel is aan beide kanten niet erg zorgvuldig. Na zo’n 30 minuten spelen is SSV een aantal keren gevaarlijk. Achter het centrum van de verdediging van Zwaagdijk ligt wat ruimte waar SSV een aantal keer de bal naartoe speelt. Eenmaal weet SSV hieruit te scoren, 1-0. Verder zijn er weinig hoogtepunten te vermelden. Weinig vloeiende combinaties leveren weinig kansen op voor Zwaagdijk.

In de rust zal de trainer van Zwaagdijk de mannen flink hebben toegesproken, want er mag meer worden verwacht van het spel van Zwaagdijk.
De tweede helft begint Zwaagdijk vol goede moed en is iets dreigender dan in de eerste helft. Jos Boon wordt vrijgespeeld en probeert middels een geplaatst schot in de verre hoek de keeper te verschalken. De keeper redt heel netjes en tikt de bal naast. Na zo’n kwartier in de tweede helft wordt Bert van Diepen vrijgespeeld zoals Jos Boon daarvoor in scoringspositie kwam. Bert weet uit een moeilijke hoek met een mooie schuiver de keeper te verschalken en de 1-1 op het scorebord te brengen. Zonder goed voetbal blijkt er toch opeens een overwinning in te zitten. Na zo’n 70 minuten spelen schiet SSV de bal de diepte in. Een verdediger van Zwaagdijk kopt de bal door in plaats van deze in de richting van SSV te koppen. Zwaagdijk keeper Erik Boots komt uit, maar wordt verschalkt door de aanvaller van SSV, 2-1. Zwaagdijk probeert nog iets te forceren. Er volgen voldoende corners en vrije trappen die voor de pot worden gegooid. Eenmaal is Zwaagdijk hieruit echt gevaarlijk als Ruud Ursem een corner neemt en Ruud Groot weet te bereiken. Ruud Groot schiet de bal goed in, maar de bal wordt van de lijn afgehaald. Zo verliest Zwaagdijk uit tegen SSV met 2-1. Een matige wedstrijd van Zwaagdijk tegen een matige tegenstander.
Volgende week mag Zwaagdijk thuis tegen Kwiek ’78 uit Avenhorn.

Opstelling:
Erik Boots; Jasper Buis, Hein Boon, Patrick Neefjes, Rick Deken; Ruud Groot, Jos Boon (60. Robertjan Jansen), Guy Zanoli (60. Rens van Diepen), Ruud Beers; Ruud Ursem, Bert van Diepen

Share Button

Reacties zijn gesloten.