Zwaagdijk – Dynamo 2-5

17-02-2013
Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor een thuiswedstrijd tegen Dynamo uit Ursem. Zwaagdijk ging voor vandaag aan de leiding in de tweede periode. Dit met nog twee wedstrijden in deze periode voor de boeg. Zwaagdijk was er daarom op gebrand om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dynamo had voor vandaag met 30 punten, 4 punten meer dan Zwaagdijk. Er was één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd twee weken geleden. Guy Zanoli speelde op de plaats van Jos Boon. Jos Boon nam, samen met Robertjan Jansen en Joost Fischer, plaats op de bank.

Nadat pupil van de week Chris Stap de eerste goal van de dag maakte begon Zwaagdijk aan de aftrap. In de beginfase was het Dynamo die meteen al enkele keren gevaarlijk werd. Weinig duels werden door Zwaagdijk gewonnen. Achterin werden ballen vaak niet goed weggewerkt en voorin vaak niet lang vastgehouden. Enkele kansen ontstonden voor Dynamo in deze fase maar de 0-0 bleef nog op het scorebord. Later kwam Zwaagdijk er iets meer in en kreeg het ook kansen. Bij corners werd af en toe gevaar gesticht. Jochem Oudeman kreeg de grootste kans om een corner binnen te schieten, maar zijn schot ging over. De eerste goal viel uiteindelijk toch voor Dynamo. Een afgeslagen voorzet kwam in de voeten van een Dynamo-speler terecht. Deze sneed naar binnen en schoot op doel. Het schot werd door keeper Erik Boots wel gekeerd, maar niet vastgehouden. De rebound zorgde toen voor 0-1. Niet lang daarna werd het zelfs 0-2. Een mislukte voorzet belande in de verre hoek over keeper Erik heen. Zo ging Zwaagdijk de rust in met 0-2 achterstand. Vlak voor rust werd Guy Zanoli nog gewisseld voor Jos Boon. Guy had last van zij knie en kon niet verder.

In de tweede helft moest Zwaagdijk proberen wat aan de achterstand te doen. Met 45 minuten op de klok is immers alles nog mogelijk. Zwaagdijk begon dan ook aardig aan de tweede helft. Bert van Diepen draaide een keer goed weg bij zijn man en ging zo de zestien in, hij haalde hard uit maar schoot op de keeper. De aansluitingsgoal viel niet voordat de 0-3 op het scorebord stond. Een afstandschot van een Dynamo-speler belande onder de lat. Later werd het zelfs 0-4. Een Dynamo-aanvaller omzeilde de buitenspelval en ging zo alleen op keeper Erik Boots af. Hij faalde niet. Robertjan Jansen viel toen in voor Jasper Buis.

Bij een 0-4 stand werd Ruud Ursem in het strafschopgebied gevloerd. Hij benutte vervolgens de penalty zelf. Iets later scoorde Ruud nog een keer na een voorzet vanaf links. Hij verlengde de bal mooi met buitenkant voet de goal in. Zo stond het ineens 2-4 en kreeg Zwaagdijk weer een beetje geloof. Er waren hier en daar ook kansen op meer goals. Ruud Beers trof een keer de lat en een vrije trap van Ruud Ursem spatte uiteen op de kruising. Ook Hein Boon raakte de lat na een omhaal. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-5. Vlak voor het einde trof Dynamo nogmaals het doel. Een andere smet op de wedstrijd was de rode kaart van Jochem Oudeman. Al op de grond liggend probeerde Jochem de bal nog weg te werken, maar de bal werd niet geraakt. Zo werd het een tackle van achter die met een rode kaart werd bestraft.

Zwaagdijk wist van Dynamo niet te winnen en zou lijkt de kans op de titel van de tweede periode verspeeld. Volgende week speelt Zwaagdijk een uitwedstrijd in Venhuizen tegen ASV. ASV staat op de tiende plek met zeven punten. Een, op papier, makkelijkere wedstrijd dan vandaag.
Opstelling Zwaagdijk:
Erik Boots; Jasper Buis (65. Robertjan Jansen), Hein Boon, Patrick Neefjes, Rick Deken; Ruud Beers, Ruud Groot, Jochem Oudeman, Guy Zanoli (35. Jos Boon); Bert van Diepen, Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.