RKEDO – Zwaagdijk VE2 3-7

Zondag 17 februari 2013

Vroeg in de morgen omstreeks 08.45 uur vertrokken wij met een voltallige selectie van 14 fitte veteranen met de auto richting De Goorn.
De veiling perikelen waren weer achter de rug, een mooi bedrag wat door de gemeenschap bij elkaar is gebracht. Geweldig voor zo’n klein dorp.
Diverse koopjes zijn in de auto op weg naar De Goorn en in de kleedkamer van RKEDO besproken. Hilariteit ten top. Dit is iets “kleedkamerpraat” waar we met z’n allen van genieten.
Echter moesten we ons nu gaan richten op de tegenstander het altijd lastige RKEDO.
De mannen stonden onderaan, we waren dus gewaarschuwd. Onderschatting was in deze de gevaarlijkste boosdoener.
De coach had een opstelling van 4-4-2 in gedachte met als wissels Pieter en Ted. Onze Dirk was de vlaggenist. Dit doet hij zo graag dat hij niet eens wil voetballen wanneer je het hem vraagt. De woorden van Dirk waren: “ik speel alleen in topwedstrijden”.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud of Zwaagdijk had al de grootste kans om op voorsprong te komen. Echter had Pelle, zijn vizier te hoog. Zwaagdijk wilde voetballen maar het kwam er niet van. Een prachtig voorjaarszonnetje, een goed bespeelbaar veld, kansen genoeg maar de bal ging er niet voor ons in. Een uitbraak van RKEDO, een knappe aanval van hen en we stonden tegen de verhouding in met 1-0 achter.
In de 2e helft werden wat omzettingen gedaan. Ted kwam erin voor Paul, Pieter kwam er in voor Cees, we gingen nu 4-3-3 spelen. Het doel was meer druk op de tegenstander zetten en de bal sneller laten gaan. De coach had gesproken.
2e helft, een goed combinerend Zwaagdijk. Een aanval uit het boekje. Via Richard op Corné, een puntgave voorzet en Pelle, maakte het af. 1-1 Hierna een vrije trap voor Zwaagdijk. Een geoefende vrije trap. Pieter lag de bal breed en Pelle, schoot snoeihard in de verre hoek.
Opmerking van Dirk, de volgende keer moet het anders. Iemand anders neemt de vrije trap en Pelle, moet in de spits? Zwaagdijk had het naar zijn zin en was duidelijk een maatje te groot voor RKEDO. We kwamen op 1-3 en er leek niets meer aan de hand. Echter was het binnen een paar minuten 3-3. Hoe kon dit nou gebeuren? Zwaagdijk kam weer op voorsprong. Pelle, was de gevierde man. Hierna bracht Pieter het verschil weer op twee. Daarna weer twee mooie aanvallen waaruit werd gescoord. Nu was het Jaap en opnieuw Pelle, die de doelpunten maakten.

Kortom een leuke wedstrijd voor het aanwezige publiek. De zondag begon goed en kon alleen maar mooier worden. De toppers moesten namelijk om 14.30 uur en 16.30 uur. Paul had er zin in.

Een tevreden man of the match.

Share Button

Reacties zijn gesloten.