Berkhout – Zwaagdijk 2-3

3 februari 2013

Na twee maanden winterstop mocht Zwaagdijk aantreden tegen Berkhout. Berkhout doet boven in mee en Zwaagdijk wil dat ook graag. Om aansluiting te houden mocht er niet verloren worden van Berkhout.

Het was moeilijk voetballen op het veld in Berkhout met de harde wind. Zwaagdijk begon voor de wind te voetballen en dat ging Zwaagdijk goed af. Berkhout kreeg heel moeilijk de bal weg en werd continu onder druk gezet door Zwaagdijk. Zo kwamen er ook kansen. Bert van Diepen ontfutselde de bal van een verdediger en stuurde Ruud Ursem diep. Die kon zo doorlopen naar doel, maar speelde de bal iets te veel opzij en schoot hij uit een moeilijke hoek net voorlangs. Na een aanval over links werd Bert van Diepen de diepte in gestuurd. Hij moest de bal in één keer langs de keeper schieten, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd. De 0-1 kwam er evengoed. Na een duel viel de bal tussen de spelers in. Hein Boon was er snel bij om de bal resoluut weg te werken. Hij schoot hem van 65 meter richting het doel van Berkhout en tot ieders verbazing ging de bal via een stuit over de keeper de goal in. Zwaagdijk probeerde nog voor de rust de scoorde te verdubbelen wetende dat het tegen wind in voetballen een stuk lastiger is, maar het omgekeerde gebeurde. Het was de tweede keer dat Berkhout bij het doel van Zwaagdijk kwam, maar het was wel raak. Door het niet goed wegwerken van de bal door de Zwaagdijkse verdediging belande de bal voor de voeten van een Berkhout aanvaller. Die schiet van randje zestien op doel. Die bal weet keeper Erik Boots nog te keren, maar in de rebound word de bal alsnog ingeschoten door een Berkhout speler die bij het eerste schot buitenspel stond. Met de 1-1 stand gingen de ploegen rusten.

Zwaagdijk begon erg slap aan de tweede helft. Er werd geen duel gewonnen in de eerste 10 minuten en daardoor kwam Zwaagdijk ook op achterstand. Een middenvelder van Berkhout werd niet goed aangepakt en kon de zestien meter in lopen. Hij twijfelde geen moment en schoot op doel. Keeper Erik Boots had geen antwoord op zijn schot en zo kwam Zwaagdijk al snel achter in de tweede helft. Na het doelpunt herpakte Zwaagdijk zich goed en begon feller te spelen en kreeg het middenveld in handen. Zo werd Berkhout ,die nu de wind in de rug had, wederom goed onder druk gezet. Zwaagdijk probeerde de bal laag te houden om zo voetballend richting het doel van Berkhout te komen. Na een opgezette aanval door het midden werd Ruud Ursem onderuit gehaald op de rand van de zestien. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de bal prachtig over de muur binnen. Na de 2-2 ging het over en weer. Berkhout zocht met de lange bal de ruimte achter de Zwaagdijk verdediging. Zo kwamen ze er nog twee keer gevaarlijk uit. Ze raakte een keer de lat en miste een opgelegde kans. Zwaagdijk zou echter aan het langste eind trekken. Bert van Diepen werd op links aangespeeld en omspeelde goed zijn man. Hij hield het overzicht en zette Ruud Ursem vrij in de zestien. Die bleef rustig een schoof de bal langs de keeper de hoek in. Met nog 5 minuten op de klok was het nog even spannend, maar Berkhout werd niet meer gevaarlijk.

Zo doet Zwaagdijk goede zaken door te winnen van Berkhout. Zwaagdijk doet mee om de bovenste plaatsen. Volgende week is het een inhaalweekend en hoeft Zwaagdijk niet aan te treden. Over twee weken moet Zwaagdijk thuis aantreden tegen Dynamo. Uit werd er dik verloren van Dynamo, dus Zwaagdijk heeft wat goed te maken.

Opstelling Zwaagdijk:
Erik Boots, Jasper Buis, Patrick Neefjes, Hein Boon, Rick Deken, Ruud Beers, Ruud Groot, Jochem Oudeman, Jos Boon (60. Rens van Diepen), Bert van Diepen (80. Robert-Jan Jansen), Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.