Zwaagdijk VE2 – Woudia 2-0

3 februari ’13 – we mochten weer !!!!!!!!

Het was 9 januari en Peter en ondergetekende waren zo suf geweest om zich vrijwillig aan te melden oud papier te lopen. Weken was er niets meer gedaan en opgehaald, we werden een kwartiertje eerder verwacht, had een kwartiertje later moeten zijn, de vuurwerkcentrale had ook wat papier verzameld, langs de Zwaagdijk stond ook het één en ander, ja we hadden er zin in. Het voetbalseizoen was begonnen. 

Nu 3 februari weer voetballen. Ook hier gold er was weken niets meer gedaan en opgehaald, ritme wel te verstaan. Ondergetekende nam na 3 minuten een vrije trap op de 16 meter en schoot de bal keurig naar de Woudia-mannen in de muur. Werkelijk te grappig ! Ook anderen misten duidelijk ritme en dus ondanks veldoverwicht kwamen we maar niet op voorsprong. Pat schoot vanaf diezelfde 16 meter net over, daarnaast nog eens hard op de vuisten, Paul en Pieter kregen de ballen net niet goed voor, de weer fitte Jaap schoot ook niet echt vol op de goal, Kees ook niet echt lekker en ondergetekende schoot wel hard maar ook net over vlak voor de rust. Dus 0-0 en op naar de thee. In de rust complimenteerde Kees ons en zei dat er goed gevoetbald werd, ja ook Kees miste ook coach technisch nog wat ritme. Wel positief maar volgens velen niet realistisch want we waren gewoon niet goed. Na de rust caloriearme Corné en zingende Marcel er in en Erik en Karel op standby. Wederom overwicht en zelfs een prachtige goal na mooie voorzet van Paul nu bijna vanaf de achterlijn en goed ingekopt door Patrick. De verbazing was groot dat deze goal afgekeurd werd wegens buitenspel. Uiteraard even irritatie maar even erna na een slechte schwalbe van Kees kreeg ik de bal weer buiten de zestien via de kluts en schoot richting goal in de hoop dat Pat z’n hoofd er tegen aan kon drukken. Helaas lukte dat niet… maar de bal ging er net onder de lat zo maar in, 1-0 op ’t bord.

We werden rustiger en probeerden de wedstrijd uit te voetballen wat maar moeizaam ging. Nog steeds misten we dat befaamde ritme. Bijna zelfs nog een goal tegen door een slechte kaats en iets te veel mensen voor de bal maar Ted stond prima. Daarna gaf Pat een dieptebal ondanks een kleine rustige corrigerende opmerking van Jaap die voor mij bedoeld was. De bal kwam niet, toen weer wel, toen weer niet en na wat geworstel had ik de bal en schoot deze onder de laat vallende keeper in de goal. 2-0 en de drie punten in de tas en Woudia wederom zonder overwinning op Zwaagdijk.

Man of the match “ de Italiaanse middenvelder “

Share Button

Reacties zijn gesloten.