Voetbalquiz in de kantine van Zwaagdijk


Zondag 27 januari 2013 is er een voetbalquiz gehouden in onze gezellige kantine.
Er waren 24 deelnemers verdeeld in duo’s.
De middag begon met een opwarmertje; de wedstrijd Vitesse – Ajax.

Om 15.00 uur vroeg quizmaster Peter Beers of alle deelnemers ergens een plekje wilde zoeken om aan de eerste ronde deel te nemen.
Dit waren 30 multiple choice vragen. Het duo Nico Dudink en Chris Stap scoorde hier het beste: Slechts 4 fouten. Daarna volgde een ronde met 30 open vragen. Deze ronde werd gewonnen door Joost Fischer en Mike Sijm. Dit duo had maar drie fouten.
Ronde drie was een fotoronde, waarbij een kampioensfoto uit 1972 ontleed moest worden en ook moesten er look à likes gezocht worden. De heren kregen ook een opdracht om te raden welke vrouw bij welke voetballer hoort. Mike en Joost stonden hier, samen met Bert van Diepen en Arjen Schouten een gedeelde eerste plaats.
Ronde vier was een ronde met 20 bijnamen van voetballers, waarbij de juiste naam gevraagd werd.  In deze ronde hadden Han Ursem en Ted Sijm de meeste punten.
Karin Butter en Ellen Neefjes hebben zich deze middag zeer nuttig gemaakt door alle vragenlijsten na te kijken en de scores bij te houden. Piet praatte  de losse stukjes aan elkaar en na iedere ronde nam hij de antwoorden even door. Mijn dank hiervoor.
(Er zit trouwens nog een leuke foto bij van Peter, Karin en Ellen. Het
toeval wil dat ze alle drie een rood jasje/overhemd aan hadden.)
Uitslag van de quiz:
1  Chris Stap en Nico Dudink
2  Mike Sijm en Joost Fischer
3  Ruud Groot en Patrick Neefjes

Al met al was het een geslaagde middag en zeker, volgend jaar, voor herhaling vatbaar. De heren Stap en Dudink zullen dan hun beker moeten verdedigen.

Margreet Buis

Share Button

Reacties zijn gesloten.