Zwaagdijk – St. George 2-2

02-12-2012

Het eerste van Zwaagdijk mocht vandaag aantreden voor een thuiswedstrijd tegen Sint George uit Spierdijk. Het had van te voren veel geregend maar het veld was goed bespeelbaar. Met negen punten uit drie wedstrijden ging Zwaagdijk vóór vandaag aan de leiding in de tweede periode. Zwaagdijk was er daarom op gebrand ook deze wedstrijd te winnen. Sint George stond voor vandaag immers negende op de ranglijst met elf punten. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd door Zwaagdijk met 1-3 gewonnen. Zwaagdijk startte in dezelfde formatie als de week ervoor. Jos Boon, Ruud Beers en Arnold Wiering zaten daardoor weer op de bank. Het team dat in seizoen 81/82 de beker won kwam Zwaagdijk vandaag steunen. Zij waren de VIPs van de week.

In de openingsfase van de wedstrijd werd door beide teams niet veel gecreëerd. Het balbezit was ongeveer gelijk verdeeld, maar beide teams kwamen in hun aanvallen vaak niet verder dan de zestien van de tegenstander. Toch wist Sint George vanuit het niets de leiding te nemen. Aan de zijkant van het veld werd Ruud Groot bestraft omdat hij ‘mij’ riep. Volgens de scheidsrechter van vandaag, is dit net als het roepen van ‘los’ verboden. De vrije trap werd voor de goal gegooid. Geen Sint George-speler wist hier tegen aan te lopen, maar tegelijk wist geen Zwaagdijk-speler de bal weg te werken. De bal stuiterde onaangeraakt bij de tweede paal binnen. Een ongelukkig moment voor Zwaagdijk. De score werd echter al snel weer in evenwicht gebracht. Bert van Diepen wist vanaf de rechter kant de bal voor te geven. Ruud Groot kon bij de tweede paal de bal terugkoppen. De bal kwam terecht bij de doorgeschoven Hein Boon. Hein leek te kunnen scoren maar raakte de bal verkeerd. Gelukkig voor Zwaagdijk kwam de bal toen voor Ruud Ursem zijn voeten. Hij wist de bal uiteindelijk binnen te werken en zo was het 1-1. Vlak daarna leek Bert van Diepen ook 2-1 voor Zwaagdijk te maken. Nadat een Sint George-verdediger de bal miste kon Bert dit presentje binnenschieten. Hij werd echter afgevlagd voor buitenspel. De rust werd zo gehaald met een 1-1 stand.

In de tweede helft verving Ruud Beers de plek van Robert-Jan Jansen. Zwaagdijk begon aardig aan de tweede helft. Het leek het spel wat naar zich toe te trekken, totdat weer vanuit een vrije trap werd gescoord door Sint George. Na een overtreding van Ruud Groot aan de rand van de zestien werd een vrije trap over de muur geschoten. Keeper Erik Boots gaf geen antwoord en zo keek Zwaagdijk weer tegen een achterstand aan. Zwaagdijk ging haastig opzoek naar de gelijkmaker. Een Sint George-speler hielp hier Zwaagdijk misschien mee, door dom zijn tweede gele kaart te halen. Hij was te laat in zijn interceptie en trapte Hein Boon ondersteboven. Zijn tweede geel betekende uitsluiting. Sint George beperkte zich vanaf dit moment alleen maar tot verdedigen. Het werd Zwaagdijk moeilijk gemaakt om kansen te creëren. Één grote ontstond er voor de tot man of the match uitgeroepen Rens van Diepen. Hij werd vrij in de zestien aangespeeld. Zijn aanname was echter niet lekker waardoor zijn kans kleiner werd. Toch kwam hij nog tot een schot dat op de paal belande. De bal belande in een scrimmage nog bij Bert van Diepen die met een omhaal de bal in het lege doel wilde werken. Helaas voor Zwaagdijk ging deze bal naast. Zwaagdijk bleef aanzetten. Rick Deken had nog enkele schotkansen vanaf de rand van de zestien, maar hij schoot iedere keer net over. Uiteindelijk vond Zwaagdijk dan toch een goal. Ruud Groot werd in de zestien ondersteboven gelopen en kreeg een penalty. Ruud Ursem bleef koel en schoot goed zijn tweede binnen. De tijd die volgde was echter te kort om de overwinning er nog uit te slepen. Een gelijkspel was daardoor een feit.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen ASV op het programma. Bij het schrijven van dit verslag is echter net een bericht de wereld in gebracht waarin vermeld wordt dat alle wedstrijden van het amateurvoetbal voor aankomend weekend zijn afgelast. Dit ter nagedachtenis aan de grensrechter die afgelopen maandag is overleden. De grensrechter werd de dag ervoor op een voetbalveld in Almere zwaar mishandeld door 15-16 jarige spelers. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen. Een begrijpbare beslissing van de KNVB, na deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Opstelling Zwaagdijk:
Erik Boots; Jasper Buis, Hein Boon, Rens van Diepen, Rick Deken; Robert-Jan Jansen (46. Ruud Beers), Ruud Groot, Jochem Oudeman, Patrick Neefjes; Bert van Diepen, Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.