Sporting S – Zwaagdijk 2-3

Zwaagdijk moest zondag de inhaalwedstrijd spelen tegen Sporting S. Het was twee weken
geleden met stralend mooi weer afgelast en nu mochten ze aantreden met windkracht 10 op een open en zwaar bespeelbaar veld. Robert-Jan Jansen begon vandaag in de basis, waardoor Jos Boon plaats nam op de bank naast de andere wissels Ruud Beers en Arnold Wiering.

Het was van te voren al duidelijk dat de beste optie was om over de grond te voetballen,
maar dat viel voor beide ploegen niet erg mee. Het werd wel geprobeerd door Sporting S
om van achter op te bouwen, maar dat ging hopeloos mis. Een verdediger van Sporting S
speelde de bal veel te kort terug en Ruud Groot ging alleen op de keeper af. Hij was echter
niet zelfzuchtig en speelde de bal goed breed op de alert meegelopen Ruud Ursem. Die
ronde de bal rustig af in het lege doel. Zo kwam Zwaagdijk zeer gemakkelijk aan de 0-1.
Zwaagdijk had meer het overwicht en zette meer druk op Sporting S. Het was echter Sporting S die de stand gelijk trok. Uit een vrije trap, die voort kwam uit een hele lichte overtreding, werd er gelijk gemaakt. De bal werd onhoudbaar in de kruising geschoten. Zwaagdijk bleef de bovenliggende partij in de eerste helft en werd een zuivere penalty onthouden. Bert van Diepen draaide goed weg in de zestien en werd daarna gevloerd maar de scheidsrechter zag er niets in. De 1-2 bleef toch niet uit. Waar Patrick Neefjes al vaker goed door kwam over links, maar er geen vervolg aan kwam. Was het deze keer wel raak. Na een harde voorzet verwerkte de keeper de bal niet goed en was Ruud Ursem er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Zo gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand.

Na rust veranderde het spelbeeld. Sporting S begon feller en Zwaagdijk speelde erg slordig
en kreeg moeilijk de bal weg. Door het niet resoluut uitverdedigen van Rick Deken en het
ongelukkig uitglijden van Jasper Buis kreeg Sporting S een niet te missen kans vijf meter voor doel, maar de spits van Sporting S wist de bal over te krijgen. Sporting S bleef aandrukken, maar grote kansen zouden ze niet meer krijgen. Het waren vooral schoten uit de tweede lijn van Sporting S. Zwaagdijk zette daar weinig tegen over, maar toch werd de 1-3 gemaakt. Uit één van de uitvallen van Zwaagdijk werd Bert van Diepen gevonden. Eerst raakte hij nog even de bal kwijt, maar door goed doorzetten veroverde hij de bal weer in de zestien en wist hij het beheerst af te ronden. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Sporting S kwam nog wel terug tot 2-3 in de 90ste minuut uit weer een vrije trap.

Zo won Zwaagdijk de in moeilijk bespeelbare omstandigheden de inhaalwedstrijd en gaat het zowaar alleen aan de leiding in de tweede periode. Aankomende week moet Zwaagdijk het thuis opnemen tegen Sint George. Uit werd er 3-1 gewonnen, dus ook deze wedstrijd moet in winst omgezet kunnen worden.

Opstelling:
Erik Boots, Jasper Buis, Hein Boon, Rens van Diepen, Rick Deken, Robert-Jan Jansen (70.
Ruud Beers), Ruud Groot, Jochem Oudeman, Patrick Neefjes, Bert van Diepen, Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.