Spirit’30 A2 – Zwaagdijk A1 2-1

18-11-2012

Vandaag mochten we aantreden tegen Spirit. Deze wedstrijd konden we volgens de statistieken winnen, maar zou het een zware pot worden. Zwaagdijk A1 stond derde met zestien punten en Spirit’30 A2 stond 5e. Rick van Diepen en Gris Schouten vanwegen blessures en Boy Sijm deed mee met het 2e.

De eerste helft speelden we vrij slap en rommelig. Veel te veel ballen werden willekeurig
weggeschoten en werden de spitsen regelmatig aan hun lot overgelaten. We waren wel rommelig maar toch scoorde onze spits hem nog bijna met een schot over de keeper heen op tegen de lat aan.
Doordat we zo rommelig speelden kwam er in de eerste helft een doelpunt tegen. Doordat de keeper er niet goed bij kon ging de bal over de keeper heen en kon een andere speler van Spirit’30 A2 op doel afronden, onze verdediger kwam er nog bijna bij met een sliding maar was net te laat. Damian Wagenmaker maakte 2 vrij felle overtredingen achter elkaar en moest daardoor het veld verlaten voor 5 minuten. Gelukkig kon Spirit’30 A2 deze kans niet benutten om de 2-0 te maken. Ons spel bleef vrij rommelig maar gelukkig konden we de schade beperken tot een 1-0 achterstand.

De 2e helft speelde we met een heel andere opstelling. We begonnen een stuk sterker dan in de eerste helft, maar evengoed nog door slecht verdedigen brak een man door de verdediging en scoorde de 2-0. We speelde nu onlangs het snelle doelpunt vrij sterk en creeërde een aantal kansen.
Na een tijd kwam er een diepte bal op Laurens en hij scoorde de 2-1. We bleven sterk spelen en een speler van Spirit’30 A2 werdt zo gefrusteerd dat hij Thom Goedhart neerhaalde en daardoor er 5 minuten uit moest. Helaas lukte het niet om in deze 5 minuten de 2-2 te maken. We hadden nog wel een grote kans door een terugspeelbal van de tegenstander op de keeper, waardoor we een vrije
trap kregen van 2 meter van de doellijn. Helaas benutte we deze kans ook niet. 2e helft waren we beter dan Spirit’30 A2 en hadden een aantal goede kansen en daardoor bleef het 2-1.

Volgende week spelen we uit tegen SEW A1 voor de beker over het algemeen zijn de tegenstanders in de bekerwedstrijden vrij sterk dus het zal een zware pot worden.

Groeten de A1

Share Button

Reacties zijn gesloten.