VVS’46 F5 – Zwaagdijk F1

24 november 2012

Op een zeer mistige zaterdagochtend stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. VVS’46 F5 uit Spanbroek was de tegenstander. Op papier een lastige tegenstander met maar liefst 77 doelpunten voor en slechts 9 doelpunten tegen. De eerste tegenslag was er al vroeg voor Zwaagdijk: coach Pieter Nes gaf afbericht ivm ziekte en nu stond Maurice Grent er alleen voor.

Eenmaal aangekomen bij VVS werd een ‘gewone’ kleedkamer toegekend, maar daar nam de coach geen genoegen mee en veroverde de kleedkamer van het eerste elftal. Met zo’n belangrijke wedstrijd moet je eenmaal je goed kunnen voorbereiden. Na een goede warming-up begon de wedstrijd in de zeer dichte mist. Opeens verscheen dax uit de mist met de bal aan zijn voet en versloeg binnen 5 minuten 2 x de keeper: 0-2! Dat bleef ook de ruststand.

In de rust werd het spel nog een keer uitgelegd op het spelersbord door Axel. Iedereen hoorde zich aan z’n taken te houden en zo ging Zwaagdijk de tweede helft in. VVS was ook wakker geschud want het werd zeer gevaarlijk voor het doel, maar keeper Tomas wist al een paar goede reddingen te maken. Zwaagdijk ging ook op jacht naar de 0-3 en via een corner van Marijn kwam de bal via de keeper en een VVS speler toch in het doel terecht: 0-3. Even later was het Axel die vanuit een corner van Sam de bal vanuit de lucht op z’n voet nam en deze langs de keeper schoot: 0-4. Daarna was het Dax die de 0-5 erin schoot via een prachtige vrije trap. VVS deed toch nog iets terug en de VVS spits wist de bal deze keer wel langs Tomas te schieten: 1-5.

Door deze overwinning neemt Zwaagdijk nu de eerste plaats over met maar liefst 2 punten los van de nummer 2: Zouaven. Zaagdijk heeft het najaarskampioenschap nu zelf in de hand, volgende week thuis tegen Dindua om 12:00 uur.

Samenspeler van de week is deze maal Sam Zonneveld.

Share Button

Reacties zijn gesloten.