Zwaagdijk – MOC 5-1

18-11-2012

Zwaagdijk mocht de tiende wedstrijd van het seizoen thuis aantreden tegen de Midwoud Oostwoud Combinatie oftewel MOC. Beide teams staan vóór deze wedstrijd met zestien punten gelijk, echter had Zwaagdijk hier één wedstrijd minder voor nodig. Keeper Erik Boots maakt na lang blessureleed z’n rentree. Rens van Diepen is vandaag de voorstopper.
In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op. Na 8 minuten probeert MOC van achteruit te voetballen. Dit gaat echter helemaal mis, mede door goed storen van Zwaagdijk. Ruud Ursem krijgt de bal in de voeten en kan zo de bal in het lege doel schieten, 1-0. MOC trekt hierna het spel naar zich toe met af en toe leuk combinatievoetbal. Waar MOC zich in het verleden kenmerkte door het spelen van de lange bal en veel duelleren kiest de nieuwe generatie van MOC voor voetballende oplossingen. Zwaagdijk creëert weinig, maar ook MOC heeft geen uitgespeelde kansen.
De combinaties van MOC komen tot het middenveld en daar stokt het. Met vrije trappen die in de pot worden gegooid is men soms dreigend. De uitstekend keepende Erik Boots laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Ook voorstopper Rens van Diepen speelt een uitstekende wedstrijd. De organisatie van Zwaagdijk in verdedigend opzicht is prima waardoor MOC niet echt gevaarlijk wordt. Vijf minuten voor de rust lijkt MOC uit één van die hoge ballen in de pot te scoren, echter blijft de grensrechter standvast en legt de scheidsrechter uit dat er een buitenspelsituatie aan vooraf ging. Gezien de eerlijkheid van de Zwaagdijkse grensrechter zal dit ook echt het geval zijn geweest. Vlak voor de rust wordt Zwaagdijk nog gevaarlijk door een lange bal waar MOC niet goed lijkt in te grijpen. De bal stuitert lastig, maar Bert van Diepen weet de bal netjes in het doel te schieten. Zo gaat Zwaagdijk rusten met een 2-0 voorsprong. MOC heeft het veldspel, Zwaagdijk de kansen en de doelpunten.

De tweede helft is het spelbeeld wat meer aan elkaar gewaagd. De kansenverhouding is echter niet anders de eerste helft. Zwaagdijk creëert echt kansen, MOC is dreigend met hoge ballen voor het doel. Zwaagdijk keeper Boots blijft goed ingrijpen bij deze hoge ballen.
Ruud Ursem probeert met de linker de keeper te verschalken. Dit schot wordt netjes tegengehouden, de rebound is echter voor Jochem Oudeman die keihard bovenin het doel schiet. Zo lijkt de wedstrijd na 10 minuten in de tweede helft gespeeld met een 3-0 voorsprong voor Zwaagdijk.
Tien minuten later countert Zwaagdijk via Bert van Diepen. Bert legt de bal goed breed op Ruud Ursem en die rond koelbloedig af. Een kwartier voor tijd is Robertjan Jansen aan de beurt. Ook hij weet de keeper te verschalken. Enkele minuten voor het eindsignaal weet MOC iets terug te doen en scoort 5-1. Saillant detail is dat Boy Sijm zijn debuut heeft gemaakt voor Zwaagdijk.

Erik Boots werd uitgeroepen tot man of the match. Zwaagdijk sprong heel goed met de kansen om. De organisatie stond prima, want er werden eigenlijk geen echte kansen weggegeven.
Een compliment voor MOC dat de gasten uit Midwoud/Oostwoud verzorgder voetbal spelen dan men de afgelopen tien jaar heeft gedaan. Punten leverde het de gasten niet op, maar dat de gasten dit jaar middenmoot staan in plaats van vorig jaar stijf onderaan is gezien het voetbal wat men op de mat legt verklaarbaar. Volgende week mag Zwaagdijk uit tegen Sporting S in Schermerhorn.
Zwaagdijk heeft nu 19 punten uit tien wedstrijden, Sporting S 13 punten uit tien wedstrijden.

Opstelling:
Erik Boots; Jasper Buis, Hein Boon, Rens van Diepen, Rick Deken; Patrick Neefjes (80. Boy Sijm), Ruud Groot, Jos Boon (60. Robertjan Jansen), Jochem Oudeman; Ruud Ursem, Bert van Diepen

Share Button

Reacties zijn gesloten.