Zwaagdijk – Spartanen 5-3

11 november 2012

Vandaag mochten we aantreden tegen Spartanen A2. Deze wedstrijd moet op basis van de ranglijst gewonnen kunnen worden, want Zwaagdijk heeft 13 punten uit zeven wedstrijden en Spartanen A2 heeft 7 punten uit zes wedstrijden. Chris Schouten en Rene Goedhart ontbreken vanwege blessures.

We begonnen zeer overtuigend, want binnen een minuut hadden we de 1-0 al gemaakt. Aron Verdonk werd in de diepte gestuurd die nog net met zijn punt van de schoen de bal beheerst over de keeper in het doel schoot. De eerste twintig minuten domineerde we de wedstrijd en er was dan ook geen vuiltje aan de lucht. We konden elkaar goed vinden en wisten af en toe middels leuke combinaties gevaarlijk te worden. Ook onze corners zorgden voor gevaar. Na een kwartier wist onze snelle spits Laurens Abbink uit een corner te scoren, 2-0. Spartanen is in de eerste twintig minuten er niet aan te pas gekomen, maar op een gegeven moment zorgen we er geheel zelf voor dat we Spartanen het idee geven dat er misschien toch wat te halen is in Zwaagdijk. Slecht verdedigen en slap ingrijpen zorgt ervoor dat eigenlijk uit het niets het 2-1 wordt. Vijf minuten later is het weer geklungel waardoor Spartanen bijna de 2-2 maakt. Het spel golft heen en weer en het spel van Zwaagdijk wordt niet beter. Met een 2-1 gaan we de rust in.

De tweede helft komen we beter uit de startblokken dan Spartanen. We hebben het overwicht. Onze spits Laurens zorgt hoogstpersoonlijk voor de 3-1 door een mooi schot. Ondanks dat we nu ruim voorstaan leggen we toch risico’s in ons spel. Zo gaan enkele verdedigers regelmatig blind over hun man heen mee de aanval in. Het gevolg hiervan is dat er voor Spartanen genoeg ruimte is om er met countertjes uit te komen aangezien Zwaagdijk dan vaak met een mannetje minder in de verdediging staat. De laatste man van Zwaagdijk zet zichzelf vaak al te snel als mandekker neer waardoor een laatste man ontbreekt. Het is dan ook wachten tot het tegendoelpunt eens gaat vallen. Na zo’n 10 minuten in de tweede helft is dat het geval, 3-2. Zo lijkt het toch nog een spannende tweede helft te worden. Daar denkt rechtsback Thom Goedhart echter anders over. Thom loopt op naar het middenveld en waagt een poging van ruim 30 meter. Thom raakt de bal goed met z’n linker en zeilt onder de lat het doel in, 4-2. Alsof dit een wekelijkse routineklus is voor Thom loopt hij zonder blik of blozen rustig naar z’n eigen rechtsback plekje. De wedstrijd lijkt daarmee gespeeld, maar Zwaagdijk wil meer. Dit gebeurd echter niet zonder risico. Als ook bij de 3-1 voorsprong gebeurde gaat Zwaagdijk onnodig risico’s nemen door met teveel mensen te gaan aanvallen. In eerste instantie wordt de voorsprong wel uitgebreid. Topspits Laurens wordt weggestuurd en is twee verdedigers te slim af en weet beheerst de bal in de hoek te schieten. Spartanen doet daarna nog iets terug doordat we met teveel mensen aanvallen en maakt vlak voor tijd de 5-3.

Zo weten we de achtste wedstrijd van het seizoen geheel terecht winnend af te sluiten. We hebben nu 16 punten uit acht wedstrijden. We scoren makkelijk, want hebben al 45 doelpunten gemaakt, echter geven we ook regelmatig open huis aan onze tegenstanders, want hebben er al 34 tegen. Wekelijks wordt er op de trainingen met elkaar gesproken over het verdedigen en oefenen dat. In de wedstrijd komt het er echter nog niet uit. Het verdedigen met z’n alles is dus nog een punt wat sterk verbeterd moet worden, want over het algemeen wordt het team met de minste tegendoelpunten kampioen. Nog genoeg werk aan de winkel dus.

Volgende week mogen met het opnemen tegen Spirit’30 A2. Gezien de stand op de ranglijst een geduchte tegenstander.

opstelling: Glenn Water- Thom Goedhart – Rick Meyer – Korneel Neefjes – Erik Schouten – Damian Wagenmaker – Boy Sijm – Tim Neefjes (Rick van Diepen) – Marc Botman (Jacques van Berkel); Aron Verdonk- Laurens Abbink

Groeten een trainer

Share Button

Reacties zijn gesloten.