Zwaagdijk – Zuidermeer 2-1

04-11-2012
Na een terecht gelijkspel tegen het hoger geklasseerde Victoria O vorige week, mocht het eerste van Zwaagdijk vandaag aantreden tegen het lager geklasseerde Zuidermeer. Vóór vandaag stond Zuidermeer op de tiende plaats met zes punten. Slechts één keer wist Zuidermeer dit seizoen te winnen. Zwaagdijk begon vandaag wederom met Joost Fischer in de basis. Jochem Oudeman is weer hersteld van zijn blessure en startte ook in de basis. Sjors Koeman, Rens van Diepen, Robert-Jan Jansen en Ruud Beers namen plaats op de bank.
Zwaagdijk begon goed aan de wedstrijd en had in de beginfase veel balbezit. In het begin werd goed opgebouwd en zo werd ook snel gevaar gesticht. Bert van Diepen was in deze beginfase twee keer dichtbij een goal. Vooral zijn eerste kans was een grote, maar helaas werd er geen doel getroffen. Zwaagdijk kon de goede start niet volhouden. Al snel verloor Zwaagdijk de grip en kreeg ook Zuidermeer wat meer balbezit. Het niveau van de wedstrijd daalde. De lange bal werd steeds vaker de oplossing. Ook Zuidermeer speelde heel opportunistisch. Zij wisten in de eerste helft echter geen grote kansen te creëren. Zwaagdijk bleef af en toe gevaarlijk. Vlak voor rust kwam Zwaagdijk op voorsprong. Bij een goede aanval over de linker kant van het veld kwam de bal, na een aantal combinaties, bij Ruud Ursem terecht. Hij werd in de zestien aangespeeld door Jos Boon. Hij controleerde de bal, bleef rustig en schoot de bal binnen. Vlak daarna was het rust en werd de kleedkamer met een 1-0 voorsprong gehaald.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er niet goed met de kansen was omgegaan en dat Zwaagdijk te weinig strijd en beleving toonde. Dit moest in de tweede helft beter. Sjors Koeman viel na de rust in voor Jos Boon. Hij ging in de verdediging spelen waardoor Rick Deken linkshalf ging spelen. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet zozeer. Toch was de tweede helft nog niet lang onderweg toen de score werd uitgebreid. Rick Deken was aan de linkerkant doorgekomen en kon Ruud Ursem aanspelen. Wederom schoot Ruud beheerst binnen. De 2-0 voorsprong schepte de verwachting dat Zwaagdijk de wedstrijd uit zou gaan spelen. Dit gebeurde echter niet. Zuidermeer bleef opportunistisch spelen en behield het geloof op resultaat. Dit werd uiteindelijk ook beloond. Eerder werd Zuidermeer al een keer gevaarlijk doordat er geen rugdekking werd verzorgd aan Joost Fischer die zijn man even kwijt was. Joost kon dit toen uiteindelijk nog knap herstellen. Toen dit voor de tweede keer gebeurde was het wel raak. Een Zuidermeer speler kon doorkomen over de rechterflank en de bal voor de goal passen. Daar werd hij binnengelopen en zo was het 2-1. Na de 2-1 bleef Zuidermeer het proberen met lange ballen. Zwaagdijk kreeg echter de grotere kansen. Ruud Ursem miste er enkele en ook Jochem Oudeman en Bert van Diepen waren niet gelukkig in de afronding. Zo bleef de 2-1 staan en bleef Zuidermeer hoop houden. Met enkele corners werden ze nog gevaarlijk, maar gelukkig voor Zwaagdijk werd de voorsprong behouden.

Drie punten voor Zwaagdijk betekent nu een totaal van zestien punten. Zwaagdijk staat daarmee vierde op de ranglijst. Volgende week speelt Zwaagdijk een uitwedstrijd tegen Sporting S uit Schermerhorn. Een uitwedstrijd die in het verleden vaak lastig is gebleken. Hopelijk geldt dit voor deze keer niet en kan Zwaagdijk de aansluiting bij de bovenste doorzetten.

Opstelling Zwaagdijk:
Izak Verwoert; Jasper Buis, Rick Deken, Hein Boon, Joost Fischer; Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jochem Oudeman, Jos Boon (Sjors Koeman 46.); Bert van Diepen, Ruud Ursem.
Hoofdsponsor RKVV Zwaagdijk:

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.