Twisk – Zwaagdijk 3-1

Zondagochtend 09.00 uur stonden slechts 11 veteranen op de verzamelplek in Zwaagdijk. Daar werd het slechte nieuws medegedeeld dat Erik Meijer maar niet van zijn zware longontsteking af komt en dat hij inmiddels was opgenomen in het ziekenhuis. Patrick van Diepen (hierna te noemen Harry Potter ivm zijn voorhoofdsschram na de botsing vorige week met een DESS aanvaller) meldde zich wel, maar wilde alleen als vlagger fungeren. Ook Jaap Ursem en Dirk Laan waren nog niet topfit en hielden de zondagse kleren aan.
Maar met de keeper van het tweede elftal en het tien-minuten-kanon konden we toch het basiselftal compleet maken en mochten we vertrekken.
Na een kop koffie in de authentieke kantine van Twisk genuttigd te hebben werd de opstelling in de kleedkamer bekend gemaakt. Na 5 minuten te hebben gewacht waren we zeker van 1 basisplek: Pe Beers stond weer onder de lat op zijn vertrouwde plek. Zijn  debuut als doelpuntloze spits tegen DESS (0-0) heeft bewezen dat keepen hem op ’t lijf geschreven is. . Na de melding dat we al 5 minuten verder waren werd uiteindelijk toch de opstelling bekendgemaakt. De beenharen werden nog keurig ingesmeerd met haargel en daarna mochten we de prachtige grasmat betreden.
De eerste helft begon goed, het vrijlopen ging perfect. Alleen ontbrak het aan scherpte, de eindpass wilde niet lukken. Veel ballen werden te diep gespeeld of over de zijlijn. Richard kwam nog oog in oog met de keeper te staan maar schoof de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Ruststand 0-0.
Tweede helft idem dito, veel te harde passes die net niet goed waren. Door de aanhoudende 0-0 wordt het toch gevaarlijk en volgens de voetbalwetten krijg je de bal letterlijk teruggekaatst met als resultaat een snelle tegencounter en we staan met 1-0 achter. Worden we dan niet wakker? Jawel, na een corner van gelegenheidsspits Marco S. kopt Richard de bal hard in het doel maar de verdediger die op de doellijn staat slaat de bal nog net het doel uit met zijn hand en ook het schot daaropvolgend weet hij met zijn handen te weren.
Volgens de scheidsrechter was het geen hands: ‘ga toch lekker voetballen’ werd er nog gezegd. En tot onze verbazing ging dus niet de bal op de witgekalkte stip maar via een snelle uitbraak in het doel. Niet het doel van Twisk, maar in ons eigen doel: 2-0!

Ondertussen is Harry Potter ingevallen voor het tien-minuten-kanon om meer druk op de tegenstander te zetten. Jaap Ursem neemt het tovenaarsstokje deze keer van hem over omdat vlaggenist Dirk wegens zijn rugklachten niet kon sprinten. Opvallend was Dirk wel langs de zijlijn met zijn zwarte handschoentjes aan… Vanuit een korte corner legt Cees S. de bal panklaar bij de eerste paal waar Paul K. staat om de bal met zijn linkeroor in te koppen.: 2-1. Helaas schiet de spits van Twisk er nog de 3-1 in en vond de scheids het welletjes en floot af.

Was getekend: Een gelegenheidsschrijver die (bijna) elke week scoort.

Share Button

Reacties zijn gesloten.