St-George-Zwaagdijk VE1 5-3

Zondagochtend in alle vroegte mochten we weer ballen met öös teampie. ’T ijs was net verdwenen onder de koperen ploert,zo vroeg was ‘t. Spierdijk was ons doel om te overwinnen. We hadden wel wat personele problemen en konden maar 11 koppen tellen. Wallie kon bekant niet meer lope en Daan en Coen hebben zweer werk,dus rugklachten. Elco jarig en broertje Witte papadag en de Bron moest fluiten. De coach had dus in de hoge hoed gegrabbeld en ziedaar een spits John.E. a.k.a.John Electric. We moesten Chris Stam ophalen van huis,maar hadden alleen een adres,dus lang leve de mobiel. Daar aangekomen belde Douwe,die zou de shirts ophalen bij Will,maar die waren daar niet. Had ze al bij Patrick gebracht,die wist van niks en Patrick v. Diepen ook niet. De mannen weer terug naar de club en reserve shirts opgehaald en een eenzame voetballer. Niels Vijn stond op de rest te wachten,die dus al weg waren.

In Spierdijk aangekomen waren we dus gewoon met 12 man,da’s dan weer lekker. Bakkie doen en omkleden maar. Het was inmiddels héérlijk weer geworden en we konden ’t gras wel opvreten. Als een stel jonge honden stonden we aan de aftrap,maar al snel wist de tegenstander ons als een stel makke lammetjes over het veld te dirigeren. Al snel kwamen we op achterstand,ondanks de joelende menigte die ons kwam toejuichen (de ruggies en jengelende kinders). Onze invalkracht uit de hoge hoed bleek een gouwen greep te zijn. Van een meter of 30 kogelde hij de bal in de touwen. Dit zijn wij niet gewend van onze spitsen,dus goeie hoop voor de rest van de wedstrijd. Na de rust moest er uit een ander vaatje getapt worden en gingen we er vol tegenaan. En U raad ’t al st-George scoorde wederom,maar Johnnie “El Torro” wist ook ’t net te vinden met zijn hoofd en na een Barcelona-achtige aanval wist Douwe er ook nog 1 in te knikken. Weer verloren,maar de 2e helft geeft de burger moed. Zo zie je maar dat de hoge hoed van de coach vol verrassingen zit en nog lang niet leeg is. 

Op naar zondag,dan mogen we ’t thuis proberen tegen de Zouaven. Zonder coach,want die heeft andere verplichtingen deze dag.

De Coach

Share Button

Reacties zijn gesloten.