Zwaagdijk – DESS 0-0

Zondag 28 oktober

De oudste veteranen mochten thuis tegen de oude bekenden uit Sijberkarspel/ Benningbroek. Het zijn altijd rare wedstrijden tegen die gasten.
Zwaagdijk is altijd sterker geweest dan Dess maar de uitslagen geven een ander idee.
Rond de eeuw wisseling was het altijd een gevecht tussen Valken, DWB, Forward en Zwaagdijk.
Meestal werden wij 3e en Dess 4e, in het 1e kampioensseizoen 2003/2004 was de 1e wedstrijd Zwaagdijk – Dess, veel sterker waren wij, U raadt het al 0-4 verlies. Uit wonnen we toen na een sensationele wedstrijd met 2-3 met een winnend doelpunt van Nico Kok (snoeihard was die bal)
Een 5 tal jaren later uit naar Dess, wederom sterker en met de rust 2-0 achter, de toenmalige coach wist de boel weer op scherp te krijgen door onder de rust te zeggen dat we meer met 2-0 achter hebben gestaan en toen verloren we met 5-2, het team zei toen dit gaat niet gebeuren het werd 2-2 en na een vrije trap van RZ heeft Dess een rekening naar Zwaagdijk gestuurd van een verdwenen bal.

Een jaar er op wonnen we uit met 9-0 terwijl we thuis verloren met 4-1. Rare wedstrijden dus maar wel allemaal wedstrijden met wederzijds respect.
Zondag kwam Dess met een totaal ander team waar slecht hun grensrechter en 2 spelers over waren. In doel een geweldige doelman die ons zeker van de overwinning afhield. Grote klasse liet hij zien bij diverse acties met als hoge punt 5 minuten voor het einde waar Paul geweldig inkopte en hij met een bijzonder reflex het doel schoon hield menig 1e elftal zou heel blij zijn met zo`n keeper.
Zwaagdijk was de 1e helft stukken sterker diverse kansen werden gekeerd of op een andere manier om zeep geholpen, inval keeper Patrick had werkelijk niks te doen, omdat de doelpunten uitbleven kon Dess de 2e helft regelmatig goed doorkomen en Zwaagdijk mocht blij zijn dat het uiteindelijk 0-0 bleef.
Dess was niet gekomen om ons Sinterklaas kadootjes te geven, snoeihard werd er in gegrepen en met name Paul heeft wel 6

aanslagen op zijn enkels gehad zonder dat de scheidsrechter ingreep.
Het was veteranen voetbal onwaardig.
Wel was er direct irritaties met name uit het Dess kamp; bij ieder optreden van de grensrechter of scheidsrechter als er bv buitenspel was, werd afgekeurd of er kwam commentaar op de leiding, erg vervelend. Erger is ook dat Zwaagdijk mee ging doen met het irriteren van de tegenstander met als dieptepunt tegen het einde een schoppartij tussen Zwaagdijk voorwaartse en Dess verdediger. Diep triest is het dat je op zondagmorgen rond je 50ste lekker in je vrije tijd een balletje wil trappen en dat verziekt wordt door mensen die hun frustraties meenemen naar het voetbalveld. Na de wedstrijd kwamen de 1e geluiden als we nog zo`n wedstrijd spelen stoppen we er mee en dat kan nooit de bedoeling zijn.

Hou het respect voor de tegenstander, scheidsrechter, medespeler en publiek, dan kunnen we nog jaren door met veteranen 2 maar dan moeten we er wel aan werken.
De Grens

Ps. Joost zou het verslag als nog opsturen maar is het weer vergeten.

Share Button

Reacties zijn gesloten.